Facebook

Instagram

Zinkgruvan Mining AB förlänger samarbetsavtal med SKF


2022-05-05

Bild: SKF

Zinkgruvan Mining AB förlänger samarbetet med SKF och Momentum Industrial AB och tecknar ett nytt treårigt serviceavtal för att öka tillgänglighet i kritisk roterande maskinutrustning. Avtalet omfattar vibrationsmätning och analys online, tekniskt applikationsstöd för att optimera maskiner och smörjmedelsanalyser som tidigt identifierar risker för oväntade maskinstopp.

– Vi är glada att fortsätta samarbetet med Zinkgruvan Mining. Avtalet omfattar en kombination av SKF:s och Momentum:s tjänster, säger Magnus Fors på SKF i Sverige, chef för den industriella eftermarknaden i region Mitt.

I gruvan, som sträcker sig närmare 1400 meter under jord och är den sydligaste underjordsgruvan i Sverige, bryts zink, bly och kopparmalm.

För att säkra tillgängligheten på maskinerna, stödjer SKF underhållsavdelningen i gruvan och ovan jord med fjärrövervakningstjänster online och rapporterar avvikelser som kan leda till oplanerade maskinstopp. Istället för att manuellt mäta i anläggningen, innebär fjärrövervakningen en säkrare arbetsmiljö och ett tryggt beslutsstöd för att vidta rätt underhållsåtgärder på kort och lång sikt.

– Syfte är att höja driftsäkerheten, möjliggöra ökad produktionsvolym och minska miljöpåverkan, säger Tomas Alexandersson på Zinkgruvan Mining, underhållschef för anläggningarna ovan jord.

– Med stöd av analyserna från SKF och fjärrövervakningen kan vi även föreslå tekniska ändringar i maskinen för att på sikt bygga bort återkommande avvikelser i maskinen. Det innebär att tillgängligheten i maskinen ökar för den tiden produktionen är planerad vilket vi också dokumenterar med hjälp av ett verktyg för industriförbättringar, säger Fredrik Forsberg, Momentum Industrial AB.

En nyhet i samarbetet är den tillståndsbaserade kontrollen av oljor i kritisk utrustning, där stort fokus ligger på kvaliteten och rening av olja i sitt system, vilket sparar pengar och framför allt miljön.

– Smörjmedelsanalyserna, vilka indikerar maskinens status, är ett komplement till vibrationsanalysen för ett bättre beslutsunderlag till underhållsåtgärder och förbättringsarbete, säger Tomas Alexandersson.

Genom att montera in filtreringsteknik från SKF, kan oljan renas med målet att aldrig behöva byta oljan. Vid avstämningsmöten diskuteras resultatet av smörjmedelsanalyserna. Underhållsavdelningen kan då anpassa hur och när filtrering och andra underhållsåtgärder bör ske för att på det sättet minska kostnader och miljöpåverkan.

Momentum Industrial servar även Zinkgruvan Mining AB med optimering av lagerhållning av SKF rullningslager och andra reservdelar, vilket ger ytterligare fördelar i att öka tillgängligheten till maskinparken.


Källa: SKF

Tipsa en vän Skriv utSmartROC T25 R
SmartROC T25 R

Epiroc lanserar den radiostyrda borriggen SmartROC T25 R – en smart rigg för smartare operatörer.

Epiroc lanserar nu ett nytt flaggskepp för radiostyrd bergborrning, SmartROC T25 R – på en helt ny plattform. Borriggen erbjuder ett antal värdefulla funktioner, som en...

Läs mer
Gruvteknik
Epiroc

SSAB och Epiroc utökar partnerskapet med återvunnet stål utan fossila koldioxidutsläpp, med start i Q3 2023

Epiroc blir första företag i gruvindustrin att teckna ett leveransavtal med den svenska...

Läs mer
gihab
Brooks GF40 universal massflödesregulator. 

KORTA LEDTIDER PÅ MASSFLÖDESREGULATOR FRN BROOKS

Brooks GF40 termisk massflödesregulator/massflödesmätare med elastomer tätning...

Läs mer
DAFO


Epiroc vinner stor gruvutrustningsorder i Demokratiska republiken Kongo

Stockholm: Epiroc, en ledande produktivitets- och hållbarhetspartner för gruv- och...

Läs mer
Securitas Sverige AB tecknar nytt säkerhetsavtal med gruv- och mineralkoncernen LKAB.

Securitas tecknar nytt säkerhetsavtal med LKAB

Securitas Sverige AB tecknar nytt säkerhetsavtal med gruv- och mineralkoncernen LKAB efter ett...

Läs mer
Stress Measurement Company 550
Epirocs Cabletec SL bergförstärkningsrigg är del av ordern från African Rainbow Minerals.

Epiroc vinner stor utrustningsorder för platinagruva i Sydafrika

Epiroc har vunnit en stor order för gruvutrustning med låg profil från African...

Läs mer
Hexagon


Mest lästaBK Services


pdat Elmia

solidmakarna

Smart Storing

ifm electronic ab

Villiam Petersen tandhjulsfabriken

etra

JM Indutech


Industrinät

Alron
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se