Facebook

Instagram

Nordic Biomarker flyttar till nya lokaler – skapar fantastiska tillväxtmöjligheter


2021-03-05

Bild: Malin Grönborg

Nordic Biomarker flyttar nu till nya, större lokaler på Umestan. Lokalen är fyra gånger så stor som den tidigare och ger goda möjligheter för bolaget att fortsätta sin tillväxtresa.
– Vi får nu möjlighet att femdubbla vår omsättning och tredubbla personalstyrkan. Vår positiva utveckling har fortsatt även under pandemin – där våra produkter har varit viktiga för vården, säger Rikard Rodén, vd på Nordic Biomarker.


Nordic Biomarker har nyligen fått tillträde till det nybyggda huset på Vildmannanvägen 1 på Umestan. Byggnaden är på 4 800 kvadratmeter och har skräddarsytts efter Nordic Biomarkers behov. Arbetsmiljö och hälsa har varit ett stort fokusområde och personalen har fått vara med och utforma lokalerna och inredningen.

– I lokalerna har vi byggt ett gym som alltid är öppet för våra medarbetare. Vår loungedel och vårt lunchrum har en grym utsikt över stan och vi har en stor terrass i söderläge. Jag vågar nästan skryta och säga att våra labb- och kontorslokaler tillhör det absoluta toppskiktet i Sverige, säger Rikard Rodén.

Nordic Biomarker är ett life scienceföretag som utvecklar, tillverkar och säljer reagens för koagulationsdiagnostik – produkter som är viktiga när det gäller exempelvis blodproppsdiagnostik. Den nya, ISO-certifierade anläggningen möjliggör nu effektivare processer och flöden samt tillverkning i allt större skala.

– Den här flytten gör det möjligt för oss att, åtminstone, femdubbla vår omsättning och tredubbla vår personalstyrka. Den skapar också förutsättningar för oss att fortsätta satsa på forskning och utveckling och skala upp vår råvarutillverkning av antikroppar. Det här är en långsiktig och offensiv satsning – vi har mycket positiva framtidsutsikter, säger Rikard Rodén.

Nordic Biomarker och dess dotterbolag har växt snabbt de senaste åren – med 15–20 procent per år de senaste fem åren – och hade en omsättning på omkring 110 miljoner kronor under 2020. Bolaget har även prisats flera gånger, bland annat på Umeågalan som Årets Tillväxtföretag, Årets avknoppning och Årets Exportföretag.

– I dagsläget har vi 65 anställda, varav 40 i Umeå, men vi växer kontinuerligt. Förutom Umeåsatsningen så investerar vi även stort i en ny anläggning i Linköping. Umeå och Linköping är bra städer för oss att verka i och vi är glada över att vara ett av företagen här som kan erbjuda riktigt roliga och utmanande jobb inom bioteknik och life science, säger Rikard Rodén.

Han fortsätter:

– Vi exporterar väldigt mycket och har våra kunder utomlands. Därför tror jag att vi har varit lite anonyma på hemmaplan, men vi hoppas förstås att fler ska få upp ögonen för oss. Vi kommer att ha många intressanta tjänster ute framöver.

Den nya byggnaden i Umeå har en fasad i varma guld- och rosétoner som relaterar till, och samspelar med, de gult putsade regementsbyggnaderna och de faluröda träbyggnaderna på Umestan. Byggnaden har även element av metall, trä och glas och smälter väl in på platsen.

– Vi är väldigt stolta över våra nya lokaler och jag är så glad över engagemanget från våra fantastiska personal. Deras engagemang är nyckeln till att lokalerna blev så bra som de blev, säger Rikard Rodén.


Källa: Umeå Biotech Incubator


Skriv ut

Getinge lanserar en ny holistisk lösning för preparering av bioreaktorer

I en tid då mycket av den medicinska forskningen är inriktad på vacciner, lanserar Getinge en ny holistisk lösning för preparering av multi-use bioreaktorer från...

Läs mer
Hexagon


CELLINK lanserar nästa generations bioprinters – BIO MDX-serien

CELLINK har nu lanserat BIO MDX-serien, nästa generations bioprinters utformade för high...

Läs mer
Darcy Wagner, universitetslektor och docent i <span>l</span><span>ungbioengineering och regeneration</span><span>, </span>som är huvudförfattare till studien.

Nytt biobläck – ett steg närmare 3D-printade mänskliga organ

Forskare vid Lunds universitet har utformat ett nytt biobläck som gör det möjligt...

Läs mer
Umeå Biotech Incubator

Umeå Biotech Incubator utsedda till Europas mest innovativa inkubator för bioteknik

Umeå Biotech Incubator har utsetts av Global Health and Pharma Magazine till Europas mest...

Läs mer
GoCo Health Innovation City, Balder (bilden är en illustration).

Miljardinvestering i ny stadsdel ska främja hälsa och biomedicin

En stortsatsning på ny stadsdel i Mölndal, GoCo Health Innovation City, ska främja...

Läs mer
Den mörka tråden är cellulosatråden och den ljusare en kommersiell tillgänglig silverpläterad tråd som båda är elektriskt ledande. Forskarna har sytt in de båda trådarna separat i tyget, på ett särskilt sätt som ger textilen dess termoelektroniska egenskaper.

Forskarnas cellulosatråd kan göra stor nytta för elektroniska textiler

Elektroniska textilier kan skapa revolutionerande nya möjligheter, inte minst inom hälso-...

Läs mer


Nordic Biomarker flyttar till nya lokaler – skapar fantastiska tillväxtmöjligheter

Nordic Biomarker flyttar nu till nya, större lokaler på Umestan. Lokalen är fyra...

Läs mer


Protonfälla ger jonpumpen mer precis läkemedelsdosering

Forskare vid Linköpings universitet har utvecklat en protonfälla som gör organiska...

Läs mer
Ulf Hannelius, vd Diamyd Medical.

Ny AI-lösning testas på anläggning i Umeå

Nu ska en ny AI-lösning för hållbar produktion testas på Diamyd Medicals...

Läs mer
Ironhand Soft Active Exoskeleton.

Bioservo tecknar distributörsavtal med Alpha Quantix i USA

Bioservo Technologies AB har tecknat ett distributionsavtal med Alpha Quantix för fö...

Läs mer
AstraZenecas anläggning i Gärtuna.

Assemblin utför omfattande multiprojekt för AstraZeneca

Assemblin har vunnit uppdraget att utföra multidisciplinära tekniska installationer inom...

Läs mer


Mest lästa

Finnsafety


Drivsystem

Edmolift

Laser componentsUnica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se