Facebook

Instagram

MM Board & Paper investerar i nästa generations L&W Autoline för Europas största kartongbruk


2021-10-18

Bild: ABB

ABB levererar två L&W Autoline automatiska pappersprovningssystem av den senaste generationen till MM Board & Paper (MM) och har säkrat ett nytt underhållsavtal med den stora förpackningstillverkaren. Den nya lösningen kommer att modernisera och optimera kvalitetskontrollen samt minimera driftkostnaderna i företagets bruk i Frohnleiten.

Bruket, som ligger 28 kilometer från staden Graz, är MM:s center för forskning och utveckling, produktsäkerhet och regelöverensstämmelse samt analytisk kemi. Bruket är ledande inom livsmedelssäkerhet genom att kartongtillverkningen har certifierade barriärer som skyddar de förpackade livsmedlen. MM Frohnleiten har en årsproduktion på 520 000 ton kartong – störst i Europa – och har med framgång använt L&W Autoline 300 för kvalitetskontroll i 20 år. MM har valt att uppgradera till ABB:s nyaste L&W Autoline för dess unika egenskaper som uppfyller gällande branschstandarder, främst dess goda överensstämmelse mot laboratorium för att prova böjstyvhet.

Nya L&W Autoline har en unik dubbel testfunktion som minskar köbildningen genom att möjliggöra parallell provning av brukets kartonger. Manuell provtagning och testning är en tidsödande process som kan äventyra noggrannheten. Med flera mätpunkter samt snabbare och noggrannare resultat ger nya L&W Autoline samma resultat som laboratorieutrustning och levererar exakta kvalitetsrapporter inom några minuter. 

Den har det smidigaste och mest tillförlitliga pappers- och kartongmatningssystemet på marknaden, som drar proverna genom maskinen för att minimera blockeringar och bidrar till att minska de fasta kostnaderna. Den har också stor kapacitet för datalagring, vilket gör det möjligt att se kvalitetstrender över tid. Utrustningen har ett enkelt och intuitivt gränssnitt med realtidspekskärm som kräver minimal utbildning och ger direkt feedback till operatörerna och till hela bruket.

– Vi gläds åt vår långvariga relation med ABB, vars team alltid har hållit en hög nivå på sin service sedan vi skrev det första avtalet med dem 2001, säger Gerald Lösch, teknisk chef på MM Frohnleiten.
– Vi blev övertygade av deras världsledande, nya lösning för L&W Autoline, som också stödjer vår ambition att tillverka våra kartongprodukter på ett effektivt och resurssnålt sätt.

– Vårt FoU-team arbetade nära tillsammans med kunden på förhand för att utföra provningar av böjstyvheten vid vår L&W-anläggning i Sverige, eftersom vi vet hur viktigt detta var för MM, säger Stephan Dresel, säljare på ABB.
– Det bekräftade att vår senaste generations L&W Autoline är den bästa lösningen på marknaden idag som kan uppfylla samma standarder för automatisk böjstyvhetsprovning som i laboratoriet.

Med nya L&W Autoline kan bruken fatta mer informerade beslut och vidta korrigerande åtgärder snabbare. Därigenom kan pappers- eller kartongtillverkare optimera sina produktionsmål och uppnå jämnare prestanda och högre lönsamhet.

Provningsmodulerna, som är samma för de båda enheterna, omfattar glans, Bendtsen, PPS, tjocklek, Elrepho, fukt och gramvikt.

MM är en ledande tillverkare av kartong och falskartonger i Europa och fokuserar på hållbara och innovativa fiberbaserade förpackningslösningar.


Källa: ABB


Skriv ut

Nu ska avlopp från norsk pappersindustri bli biogas

2015 inledde Scandinavian Biogas, med stöd från EU, demonstrationsprojektet “EffiSludge for LIFE”. Uppdraget var att visa de miljövinster som finns med att integrera...

Läs mer
Somas 550
Fibrease har hög isoleringskapacitet och lämpar sig väl för termiska förpackningar, exempelvis inom dagligvaruhandel online samt läkemedelsleveranser. Skummet kan hanteras i pappers- och kartongåtervinningen och är perfekt lämpat för att återvinnas i slutna kretslopp och bli till nya material och produkter.

Stora Enso introducerar nytt förpackningsskum – av träfiber

Stora Enso utökar sitt förpackningssortiment med en ny produktlinje för biobaserat...

Läs mer
Telfa
Anders Wretman, Dafgårds produktchef för förpackningar ser biobaserade förpackningslösningar som ett möjligt sätt i framtiden att ytterligare minska företagets klimat- och miljöpåverkan,

Rottneros biobaserade tråg uppfyller Dafgårds hårda krav

I september gick EU:s innovationsprojekt Pulpacktion i mål efter fem år. Syftet har...

Läs mer
PSM 550

BillerudKorsnäs avyttrar bruket i Beetham

BillerudKorsnäs har idag överenskommit med det brittiska investeringsföretaget...

Läs mer
Duroclasercoating 550

Rottneros annonserar höjda priser på högutbytesmassa

Rottneros höjer priset med 75 USD/ton på alla kvaliteter av högutbytesmassa...

Läs mer
KG Fridman

Spillvärme från BillerudKorsnäs möjliggör grönt industriprojekt

Spillvärme från produktionen på BillerudKorsnäs bruk i Frövi kommer att...

Läs mer
Idcon550
Essity Kostheim.

Essity startar pilotprojekt med grön vätgas för koldioxidfri mjukpappersproduktion

Hygien- och hälsobolaget Essity startar ett pilotprojekt med grön vätgas för...

Läs mer
Hexagon


Stora förändringar i Stora Ensos kartongpoduktion

Stora Enso investerar 97 miljoner euro i en utökning av kartongproduktionen vid Skoghalls bruk...

Läs mer


BillerudKorsnäs lanserar sin bestrukna liner Pure Supreme i ny, uppgraderad version

Pure Supreme är en väletablerad bestruken liner, optimerad för högkvalitativt...

Läs mer


Sweco nytt uppdrag inom satsning på hållbart producerade förpackningsmaterial

Metsä Board planerar en kapacitetsökning av falskartong vid kartong- och massabruket i...

Läs mer


MM Board & Paper investerar i nästa generations L&W Autoline för Europas största kartongbruk

ABB levererar två L&W Autoline automatiska pappersprovningssystem av den senaste...

Läs mer

Produktionsnedskärningar hos Metsä Tissues bruk: "Situationen accelererar snabbare än väntat"

Covid-19-pandemin har inneburit ökade utmaningar för tillgänglighet och kvalitet av...

Läs mer

Zerts konsulter nyckelspelare när SCA Obbola miljardsatsar

Svensk innovation kan rädda planeten från plastlockMest lästa


Finnsafety


Edmolift


Antiphon

Alutrade

Polyshape


Svero

Altair

Ameab
OEM Automatic

Bevego
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se