MM Board & Paper investerar i nästa generations L&W Autoline för Europas största kartongbruk


2021-10-18

Bild: ABB

ABB levererar två L&W Autoline automatiska pappersprovningssystem av den senaste generationen till MM Board & Paper (MM) och har säkrat ett nytt underhållsavtal med den stora förpackningstillverkaren. Den nya lösningen kommer att modernisera och optimera kvalitetskontrollen samt minimera driftkostnaderna i företagets bruk i Frohnleiten.

Bruket, som ligger 28 kilometer från staden Graz, är MM:s center för forskning och utveckling, produktsäkerhet och regelöverensstämmelse samt analytisk kemi. Bruket är ledande inom livsmedelssäkerhet genom att kartongtillverkningen har certifierade barriärer som skyddar de förpackade livsmedlen. MM Frohnleiten har en årsproduktion på 520 000 ton kartong – störst i Europa – och har med framgång använt L&W Autoline 300 för kvalitetskontroll i 20 år. MM har valt att uppgradera till ABB:s nyaste L&W Autoline för dess unika egenskaper som uppfyller gällande branschstandarder, främst dess goda överensstämmelse mot laboratorium för att prova böjstyvhet.

Nya L&W Autoline har en unik dubbel testfunktion som minskar köbildningen genom att möjliggöra parallell provning av brukets kartonger. Manuell provtagning och testning är en tidsödande process som kan äventyra noggrannheten. Med flera mätpunkter samt snabbare och noggrannare resultat ger nya L&W Autoline samma resultat som laboratorieutrustning och levererar exakta kvalitetsrapporter inom några minuter. 

Den har det smidigaste och mest tillförlitliga pappers- och kartongmatningssystemet på marknaden, som drar proverna genom maskinen för att minimera blockeringar och bidrar till att minska de fasta kostnaderna. Den har också stor kapacitet för datalagring, vilket gör det möjligt att se kvalitetstrender över tid. Utrustningen har ett enkelt och intuitivt gränssnitt med realtidspekskärm som kräver minimal utbildning och ger direkt feedback till operatörerna och till hela bruket.

– Vi gläds åt vår långvariga relation med ABB, vars team alltid har hållit en hög nivå på sin service sedan vi skrev det första avtalet med dem 2001, säger Gerald Lösch, teknisk chef på MM Frohnleiten.
– Vi blev övertygade av deras världsledande, nya lösning för L&W Autoline, som också stödjer vår ambition att tillverka våra kartongprodukter på ett effektivt och resurssnålt sätt.

– Vårt FoU-team arbetade nära tillsammans med kunden på förhand för att utföra provningar av böjstyvheten vid vår L&W-anläggning i Sverige, eftersom vi vet hur viktigt detta var för MM, säger Stephan Dresel, säljare på ABB.
– Det bekräftade att vår senaste generations L&W Autoline är den bästa lösningen på marknaden idag som kan uppfylla samma standarder för automatisk böjstyvhetsprovning som i laboratoriet.

Med nya L&W Autoline kan bruken fatta mer informerade beslut och vidta korrigerande åtgärder snabbare. Därigenom kan pappers- eller kartongtillverkare optimera sina produktionsmål och uppnå jämnare prestanda och högre lönsamhet.

Provningsmodulerna, som är samma för de båda enheterna, omfattar glans, Bendtsen, PPS, tjocklek, Elrepho, fukt och gramvikt.

MM är en ledande tillverkare av kartong och falskartonger i Europa och fokuserar på hållbara och innovativa fiberbaserade förpackningslösningar.


Källa: ABB