Facebook

Instagram
Nyhet:

Skräddarsydd digital övervakningstjänst för prediktivt underhåll av transportband


2021-06-29

ABB Ability Condition Monitoring för transportband.
Bild: ABB
ABB Ability Condition Monitoring för transportband.

ABB Ability Condition Monitoring för transportband samlar in och spårar data för att ge realtidsinformation om utrustningens hälsa, vilket möjliggör planerat och snabbt underhåll.

ABB har lanserat ABB Ability Condition Monitoring för transportband, en avancerad digital tjänst som gör det möjligt för gruvoperatörer att spåra hastighet, uppriktning, skador, tjocklek och slitage, sidovandring och temperatur på transportband i realtid för att kunna förutse underhåll, undvika oplanerat stillestånd och förbättra transportbandets tillförlitlighet och livslängd.

Skador på ett band kan orsaka betydande produktionstidsförluster i gruvor och i bearbetningsanläggningar med personliga inspektioner som följd för att kunna bestämma tillståndet för transportbanden. Den nya ABB Ability Condition Monitoring för transportband erbjuder en fullständig översikt av utrustningens tillstånd, genom kontinuerlig övervakning av banden, och genererar larm och varningar i händelse av försämring. Genom att gå från förebyggande till prediktivt underhåll kan operatörer undvika kostsamma fel som kan uppstå mellan fysiska inspektioner, och personal kan tas bort från farliga områden.

Tekniken är baserad på sensorer installerade på strategiska punkter i transportbandutrustningen och är speciellt utformade för att motstå tuffa miljöer samtidigt som utrustningens hälsa och tillstånd övervakas.

ABB Ability Condition Monitoring för transportband ger enkel åtkomst till information via dashboards. Feltrendanalys, händelselarm, dataloggar och rapporter kan övervakas för enstaka eller flera transportörer via fjärranslutning, SMS och e-post.

– Realtidsövervakning av den faktiska prestandan på transportbanden ger nödvändiga korrigerande åtgärder innan fel eller ytterligare och dyrare skada sker, säger Eduardo Botelho, Global Material Handling Service Product Manager på ABB.
– Med kontinuerlig övervakning av utrustningens tillstånd behöver operatörerna endast planera nödvändigt underhåll när indikatorer ger signal om att utrustningen försämras och sannolikheten för fel ökar. Det kommer konsekvent att registrera uppriktnings- eller hastighetsproblem online långt före fel uppstår, och föregripa problem som fallande material, energiavfall, överdrivet slitage, brott eller eldsvåda.

Lösningen kan fungera som ett fristående alternativ eller integreras i vilket styrsystem som helst eftersom det är kompatibelt med befintliga underhållsverktyg och infrastruktur. KPI:er kan anpassas utifrån kundens behov eller problemområden.


Källa: ABB


Skriv ut

Gold Fields väljer ABB:s integrerade kraft- och automationssystem för gruvprojekt i Chile

Den globala teknikledaren ABB ska leverera sex ställverk och en integrerad digital systemlösning baserad på det distribuerade styrsystemet ABB Ability 800xA (DCS) till Gold Fields...

Läs mer
DAFO
– Ju snabbare vi vill ställa om till ett nettonollsamhälle desto högre efterfrågan på metaller, säger Katarina Nilsson, projektledare för ny rapport från Svemin.

Tillgång till metaller och mineral sätter takten i klimatomställningen enligt ny studie

Den viktigaste drivkraften till ökad efterfrågan på många metaller fram till...

Läs mer
Hexagon
Kiruna.

NCC bygger ny säkrare deponiväg för LKAB i Kiruna

NCC och LKAB fortsätter utveckla LKAB:s område i Kiruna. En ny separat deponiväg...

Läs mer
Duroclasercoating 550
Koboltmalm från Storgruvan i Koppartorp.

Potentialen för kritiska metaller och mineral i nordisk berggrund lyfts i ny rapport

SGU har tillsammans med motsvarande myndigheter i övriga nordiska länderna tagit fram en...

Läs mer


”Dags för en ny industripolitik för Sverige”

Klimatomställningen och elektrifieringen går nu snabbt inom den svenska industrin. Det...

Läs mer


Hexagon lanserar HxGN MineMeasure, en lösning för effektivare gruvdrift

Hexagon AB, en ledande global leverantör av lösningar för digitala verkligheter,...

Läs mer


ABB och MEDATech sluter avtal om att utforska teknik för nollutsläpp från tunga maskiner inom gruvindustrin

ABB och MEDATech har har tecknat en avsiktsförklaring för att gemensamt hitta lö...

Läs mer


Mest lästa


Finnsafety


Edmolift


Antiphon
OEM Automatic

Bevego
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se