Facebook

Instagram

Universal Robots arrangerar virtuellt event för läkemedelsbranschen


2021-11-26

Virtuellt event för läkemedels- och medicinbranschen (bilden är en illustration).
Bild: Universal Robots
Virtuellt event för läkemedels- och medicinbranschen (bilden är en illustration).

Nu kan chefer, specialister och andra yrkesgrupper inom läkemedels- och medicinbranschen få en inblick i robotarnas många möjligheter. Den 9 december kommer Universal Robots att hålla ett virtuellt nordiskt event. Universal Robots ser stor potential inom läkemedelsområdet och har höga förväntningar på eventet som redan nu väckt stort intresse.

Nu slår automationsvågen på allvar mot läkemedels- och medicinindustrin. Med ett gemensamt nordiskt event fokuserar Universal Robots på de många robotalternativen inom bland annat packning och emballering. Eventet kommer att äga rum virtuellt den 9 december 2021 under titeln "Cobots in pharma and medico".

Ola Mellström, Universal Robots säljansvarig i Sverige, sätter ord på eventet:

– Vi upplever en stor nyfikenhet på robotar inom läkemedels- och medicinområdet. De många tillbehörsalternativen i UR+-universumet ökar robotarnas användbarhet avsevärt, och gör att de får fotfäste i allt fler specialistfunktioner.

– Nu samlar vi den senaste kunskapen inom området i ett virtuellt event, där våra gäster får ta del av en rad experter, presentatörer och utställare. Under eventet är det också möjligt att röra sig mellan de virtuella montrarna på vårt mässområde och få svar på specifika frågor angående automatisering, fortsätter Ola Mellström.

UR+ är ett ekosystem där externa utvecklare kontinuerligt lägger till nya applikationer till UR-robotarna vilket möjliggör att de kan hantera en lång rad specialuppgifter.


Bygger på Covid-erfarenheter
I samband med de omfattande restriktionerna under pandemin höll UR ett virtuellt event med över 6 000 deltagare över hela Europa. Det är erfarenheterna från detta event som UR nu bygger vidare på och erbjuder därmed deltagarna ett väl beprövat koncept den 9 december.

– Vi upplever ett överväldigande intresse från hela Norden och det virtuella formatet gör det lättare att träffas över regionerna i en situation där Covid-19 fortfarande är närvarande i allra högsta grad. Vårt virtuella event är ett säkert och användarvänligt sätt att skaffa sig den senaste kunskapen och vi hoppas att så många som möjligt tar vara på möjligheten, säger Ola Mellström.

Under det virtuella eventet den 9 december kan du, förutom att träffa Ola Mellström, bland annat lyssna till Thomas Bach Nielsen, Head of Robotics & Advanced Automation på Novo Nordisk A/S, Casper Hansen, VD på Technicon A/S samt Dr. Carl Heltmut Coulon, Head of Future Manufacturing Concepts på INVITE GmbH.


Automatisering i läkemedelsbranschen
De flexibla och samarbetsvilliga robotarna från UR, de så kallade cobotarna, kan till exempel avlasta anställda från betungande arbetsuppgifter vid förpackningslinjerna. Dessutom har pandemin satt press på branschens anpassningsförmåga, leveranskedjor och flexibilitet och mycket pekar därmed i riktning mot ökad automatisering. Kim Povlsen, VD för Universal Robots kommenterar:

– Skandinavien har skapat blomstrande sektorer inom såväl läkemedel som robotik. Det är fantastiskt att vi nu kan sammanföra dessa sektorer i ett virtuellt event och visa hur mycket cobotar kan bidra. Läkemedelsindustrin är en nyckelmarknad för Universal Robots i Norden och vi ser stor potential i att stärka innovationen tillsammans, säger Kim Povlsen.

Universal Robots uppmuntrar alla som är intresserade att anmäla sig till det virtuella evenemanget. Det är gratis att delta och du kan anmäla dig via denna länk.


Källa: Universal Robots


Tipsa en vn Skriv ut





Flera nya verktyg stärker arbetet för en hållbar och säker kemiindustri

AI-baserade verktyg som kan användas för att förutsäga om ämnen är cancerogena eller hormonstörande. Det är exempel på verktyg som det IVL-ledda...

Läs mer
Flamkontroll


Scania inför krav på gröna leveranser

För att driva på skiftet till ett hållbart transportsystem omvandlar Scania nu sin...

Läs mer
Läkemedelsproduktion i Södertälje.  

AstraZeneca utökar onlineövervakning av fläktar med system från SPM

SPM har mottagit en omfattande beställning från bioläkemedelsföretaget...

Läs mer
Forskarna bakom studien: Ignacio Mir-Sanchis, Gianluca Debiasi-Anders och Cuncun Qiao vid Institutionen för medicinsk kemi och biofysk.

Rörelser i proteiner ger ledtrådar till spridning av antibiotikaresistens

Forskare vid Umeå universitet har upptäckt hur en viss typ av protein rör sig...

Läs mer
Alexandra Stubelius, medicine doktor och forskare på avdelningen för kemisk biologi på Chalmers Tekniska Högskola.

Ny teknik stärker utveckling av nanomedicin mot artros

Alexandra Stubelius utvecklar nanomediciner – läkemedel baserade på nanopartiklar...

Läs mer


Nyskapande samarbete för att utveckla 3D-printat mykoprotein tilldelas miljonanslag från EU

Innovativa FoodTech-företagen Mycorena och Revo Foods tar sig an ett gemensamt projekt fö...

Läs mer
Padinhare Cholakkal Harikesh arbetar med de kemiska transistorerna och skapar en ny skapelse. Det gula ljuset beror på att de flesta ljusfrekvenser filtreras bort i det så kallade renrummet där arbetet sker.

Konstgjorda nervceller nästan som biologiska

Forskare vid Linköpings universitet (LiU) har skapat en artificiell organisk neuron som nä...

Läs mer

Syntetisk byggställning kan hjälpa lungan att repareras vid KOL

Forskning Lunds universitet: cellinstruerande byggställning som efterliknar lungornas luftblåsor, kan komma att ersätta vävnadsbortfallet vid sjukdomen KOL. Byggställningen som liknar en porös tvättsvamp, proppas full av tillväxtfaktorer som styr lungcellerna i uppbyggandet av ny vävnad.

En cellinstruerande byggställning som efterliknar lungornas luftblåsor, kan komma att...

Läs mer
Genom visualisering skapas kartor över vävnadssnitt från ett dussintal tumörer för att se hur cellerna som identifierats i studien är organiserad i tumörvävnaden. Här en cellkarta över ett 2x1,5 mm stort tumörsnitt.

Ny metod för kartläggning av cancerceller banar väg för behandling av obotlig hjärncancer hos barn

Barn som diagnostiserats med hjärncancer dör ofta inom ett år efter sin första...

Läs mer

BioInnovation stödjer utveckling av biobaserade processer

Dagens företag måste visa att de kan leverera när det gäller både...

Läs mer
André Änghede Haraldsson, sjukhusfysiker och Petronella Lannerheim, onkologisjuksköterska är två av krafterna bakom införandet av den ny stråltekniken.

Ny strålteknik anpassas i realtid till tumörens rörelser under behandling

Skånes universitetssjukhus är först ut i Norden med en ny teknik inom strå...

Läs mer


Mest lästa











BK Services


solidmakarna

ifm electronic ab

Villiam Petersen tandhjulsfabriken

JM Indutech

Alcon ab

Brady

AIF  Avinf

Aircoil






Industrinät

Alron

Decksafe
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se