Facebook

Instagram

Xometry: Spara tid på ditt projekt med tillverkning on-demand


2023-06-28


Tidsbesparing är en av huvudaspekterna när man tillverkar delar inom elektronikbranschen, samt att säkerställa en god kvalitet. Men det är också en av de mest svårhanterliga aspekterna. Standardprocessen för att tillverka en standarddel kan ta flera månader där problem kan uppstå så tidigt som när man letar efter leverantör och offert.

Men genom att använda Xometrys on-demand-baserade marknadsplats för tillverkning kan du spara massor av tid och dra fördel av smidigheten att kunna beställa alla dina skräddarsydda och seriedelar från ett och samma ställe med bara några klick. Processen börjar med en omedelbar offert som du får genom att ladda upp en CAD-fil till Xometrys plattform. I det här steget kan du välja de bäst lämpade alternativen från 16 tillverkningstekniker och över 130 material. Xometry har byggt det största globala tillverkningsnätverket med över 2 000 tillverkare i Europa och 10 000 tillverkare världen över, och det innebär att produktionen av dina delar kan påbörjas direkt efter att du placerat en order.


Alla tekniker och resurser på en enda plattform

Xometry erbjuder ett brett utbud av tillverkningstjänster online: CNC-bearbetning (svarvning, fräsning och borrning), metallplåttillverkning (laser-, plasma- och vattenskärning), 3D-utskrift (MJF, FDM, SLS, SLA, Carbon DLS, DLMS och Polyjet), formsprutning (formsprutning, insatsgjutning och övergjutning), vakuumgjutning, pressgjutning och formpressning. Du kan även välja det material som krävs för just ditt projekt bland över 130 metaller och plaster. Teamet hos Xometry kan hjälpa dig att välja de bäst lämpade teknikerna och materialen för att stärka dina delar och minska produktionskostnaderna.


CNC-bearbetning och metallplåt för lättviktiga skal

CNC-bearbetning och plåttillverkning är ofta de bäst lämpade alternativen för att producera högkvalitativa och slitstarka skal, som exempelvis till elektroniska apparater. Aluminiumlegeringar som aluminium 3.2315 (Al-Si1Mg) har banat väg för lättare delar.


3D-utskrift genom FDM for snabb prototypframställning

3D-utskrifter ger flera fördelar när man skapar elektronikprodukter - som flexibilitet och hastighet. Fused deposition modeling (FDM) är ett exempel på en ideal metod för prototypframställning då det är ett av de billigaste och snabbaste alternativen för 3D-utskrift. Eftersom byggmaterialet är billigare och mer tillgängligt bidrar FDM till flera designförbättringar och omarbetning av prototyper till en lägre kostnad och även inom en väldigt kort tidsram. Xometry levererar FDM-utskrivna delar så snabbt som inom 3 arbetsdagar.


3D-utskrift med SLS och MJF för stora volymer och komplexa designer

Om du har en komplex design bör du antingen välja selektiv lasersintring (SLS) eller HP Multi Jet Fusion (MJF). Det beror på att de här två teknikerna för 3D-utskrift inte behöver stöttande strukturer, vilket möjliggör produktion av väldigt komplexa delar med interna komponenter istället för att man skriver ut flera delar som ofta kan orsaka problem. Vid sidan av det är pulvermaterialet som används för MJF lättillgängligt och själva tekniken passar bättre för stora volymer.


3D-utskrift med SLA och Carbon DLS för en fin ytfinish

Om huvudkravet är en jämn ytfinish eller speciella egenskaper som vattenresistens, då bör du välja stereolitografi (SLA) eller Carbon DLS) eftersom dessa två 3D-utskriftstekniker använder ett fotopolymerbaserat hartsmaterial. SLA och Carbon DLS passar bra för funktionella prototyper. Dessutom underlättar båda metoderna produktionen av delar som kräver hög precision med tajta toleranser.


Formsprutning för produktion med hög volym

Formsprutning är känt för dess effektivitet vid produktion med hög volym (1 000+ delar per produktionskörning), samtidigt som man säkerställer en väldigt jämn ytfinish. Om du behöver metalldelar, då är pressgjutning ett utmärkt alternativ till formsprutning för massproduktion.


Snabba på produktionsprocessen och spara tid

Xometry erbjuder inte bara ett brett urval av tillverkningsmetoder, utan har även resurserna för att göra tillverkningsprocessen från koncept till leverans snabbare än någonsin, tack vare deras (Omedelbara offertverktyg) . Det har aldrig varit så här enkelt att beställa delar:

       ● Steg 1 - Ladda upp dina CAD-filer på den säkra plattformen
       ● Steg 2 - Välj tekniker, material och ytbehandlingar
       ● Steg 3 - Få en omedelbar offert online
       ● Steg 4 - Bekräfta din order


Systemet beräknar automatiskt kostnaden för delen baserat på dess design och de valda alternativen, vilket ger dig en offert genom bara några klick. Vid sidan av det sparar du dyrbar tid eftersom Xometry sköter projekthanteringen från start till mål.


Dessutom tillhandahåller Xometry tekniska tips och onlineresurser för att guida dig igenom tillverkningsprocessen, som med tekniska översikter, designtips, materialguider och riktlinjer för att sänka projektkostnader.

Tipsa en vän Skriv utSCN AB ÖPPNAR NYTT KONTOR I SUNDSVALL FÖR LOKAL MARKNADSNÄRVARO I MELLERSTA OCH NORRA SVERIGE

SUNDSVALL, 22 SEPTEMBER 2023 - SCN AB, en ledande leverantör inom industriell automation och...

Läs mer
oem_automation_550


SCN AB växer snabbt och är nu nummer 1 som ny svensk generalagent för MOXA - Ledande inom Industriella Nätverk och Switchar

Upplands Väsby, 2023-09-20 – SCN AB, en välrenommerad aktör inom industriell automation och nätverksteknik, är glada att meddela att vi har utsetts till den nya svenska...

Läs mer
Gloab550


Stendörren har tecknat hyresavtal med Stockholms Stadsmission avseende 3 161 kvm logistiklokaler i Brunna, Upplands-Bro

Stendörren Fastigheter AB har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Stockholms...

Läs mer
gihab


Xometry: Spara tid på ditt projekt med tillverkning on-demand

Tidsbesparing är en av huvudaspekterna när man tillverkar delar inom elektronikbranschen,...

Läs mer


Industriell 5G router

(06/23) Med den nya 5G routern från Phoenix Contact, erbjuds nu en serieproducerad lö...

Läs mer

Kompatibel och öppen EtherCAT-teknik – praktiskt beprövad i 20 år

ABB slutför förvärvet av Siemensverksamhet inom NEMA lågspänningsmotorer

Addtech förvärvar Electrum Automation AB

Målen för införandet av elfordon kan inte nås inom föreskriven tid, säger den globala fordons­industrin

Schneider Electric lanserar tjänst för digital omställning inom industrin

Universal Robots rapporterar rekordomsättning trots global osäkerhet

VR i industrin – Hjälper eller stjälper det?

429 automationsupplevelser stärker svenska företag

Satelliter, AI och DNA ­­– nya verktyg i framtidens miljöarbeteMest lästaBK Services


pdat Elmia

solidmakarna

Smart Storing

ifm electronic ab

Villiam Petersen tandhjulsfabriken

etra

JM Indutech

Alcon


Industrinät

Alron

Decksafe
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se