Facebook

Instagram

Volvokoncernen i Nordamerika får pris för minskat avfall


2020-06-27

Bild: Volvo

Volvo i Nordamerika fick nyligen priset Better Plants Better Practise av USA:s energidepartement, Department of Energy (DOE). Priset går till Volvo för arbetet med att förebygga och minska avfall vid sina nordamerikanska anläggningar. Volvokoncernen valdes ut som prismottagare bland ett rekordantal sökande.

Better Practice Award delas ut för innovativa och branschledande prestationer när det gäller att implementera och främja praxis, principer och rutiner för energihantering.

Volvo i Nordamerika genomförde flera initiativ vid sina anläggningar för att ta företaget mot deponifri status. För närvarande är fyra amerikanska fabriker certifierade som deponifria; New River Valley-anläggningen i Dublin, Virginia, där alla Volvo-lastbilar för Nordamerika monteras; Lehigh Valley Operations i Macungie, Pennsylvania, där alla Macks tunga modeller för Nordamerika och exportmarknaden monteras; Middletown Reman Manufacturing, Middletown, Pennsylvania och Volvo Construction Equipment i Shippensburg, Pennsylvania.

– Att minska och eliminera avfall är avgörande för att skydda vår viktigaste resurs - miljön, säger Rick Robinson, Volvos chef för Hälsa, säkerhet och miljö i Nordamerika. Vi är glada över att våra ansträngningar erkänns av DOE: s Better Buildings, Better Plants-program, och vi hoppas kunna fortsätta att gå mot deponfrihet på alla Volvos nordamerikanska anläggningar.

Förutom de redan certifierade anläggningarna har Volvokoncernen tre andra anläggningar som är i en 12-månaders certifieringsprocess för deponifri status. Dessa är Central Distribution Center, Memphis, Tennessee; Volvo Group Powertrain Operations, Hagerstown, Maryland och Charlotte Reman Manufacturing-anläggningen i Charlotte, North Carolina.
 
Volvokoncernen i Nordamerika började arbeta för deponifri status på sina anläggningar genom att genomföra flera studier för att identifiera reduktionsmöjligheter och utvecklade anläggningarna för att underlätta avfallsminskning, återanvändning och återvinning.

Volvokoncernen jämförde sig också mot andra företag i tillverkningsindustrin för att bestämma bästa praxis och tog fram Driftsavfallsdirektivet för deponifria anläggningar för att skapa en definition för deponifrihet (mindre än 1 procent av driftsavfallet som skickas till deponi) och för att skapa en process för anläggningar att kunna uppnå Volvos certifiering som deponingsfria. 

Certifieringsprocessen inkluderar dokumentation och kartläggning av alla avfallstyper, implementering av åtgärder för avfallsminskning, återanvändnings- och återvinningsprogram och upprätthållande av deponingsfri status i minst 12 månader. Certifierade anläggningar måste ansöka till Volvokoncernens miljökommitté för omcertifiering vart tredje år.

– Better Plants-partners implementerar innovativa lösningar för energieffektivitet som minskar kostnader och energianvändning i det industriella systemet, och Better Practice och Better Project-priserna hedrar deras ledarskap, säger Valri Lightner, biträdande chef för Advanced Manufacturing Office, DOE.

Volvokoncernen deltar i DOE: s Better Buildings, Better Plants-utmaning, som innebär att företagen förbinder sig till att minska energiförbrukningen med 25 procent på tio år. Sedan Volvo återanslöt till utmaningen 2015 har Volvokoncernen förbättrat energiprestandan vid 14 av sina amerikanska anläggningar med 23,4 procent jämfört med basåret 2014. Volvokoncernen har förbättrat sin prestanda med mer än 50 procent sedan de först kom med i utmaningen 2012.Källa: Volvo


Skriv ut<noscript>&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;amp;lt;img alt=\
Woodsafe brandimpregneringsfabrik.

Woodsafe bygger länets största takmonterade solcellsanläggning

Brandimpregneringsföretaget Woodsafe anlitar solenergiföretaget El av Sol Nordic för att bygga Västmanlands största takmonterade solenergianläggning på Woodsafes...

Läs mer
Kapab
Boel Ekergård är en av flera forskare på Högskolan Väst som undersöker hur ferrit från svenska gruvor kan ersätta sällsynta jordartsmetaller i elbilsmotorer.

Stålindustrins restprodukter kan göra framtidens elbilar mer hållbara

Hur kan restprodukter från stålindustrin ersätta sällsynta jordartsmetaller i...

Läs mer
Gloab550
Höj din Tekn-IQ.

Nytt begrepp uppmärksammar händiga och teknikkunniga ungdomars kompetens: Tekn-IQ

För att öka intresset för Industritekniska programmet bland ungdomar som nu gör...

Läs mer
Hexagon
Moelven Vänerply startar upp produktionen igen.

Moelven Vänerply startar upp produktionen igen

17 november meddelade Moelven Vänerply AB att man valt att stänga ner sin produktion till...

Läs mer
Konfidensindikator för Norrbotten.

Stark industri i Norrbotten men tufft för byggarna

Norrbotten är det län som uppvisar den svagaste konfidensindikatorn. Byggbranschen har...

Läs mer


Scania etablerar industriell verksamhet i Kina – startpunkt för stor satsning i Asien

Scania tar ett viktigt steg i strategin för att växa i Kina och övriga Asien genom...

Läs mer

En offensiv industripolitik för ett starkare Sverige

Idag presenterar 14 organisationer som företräder den samlade svenska industrin en...

Läs mer
Ulrika Lindstrand, förbundsordförande Sveriges Ingenjörer.

Ulrika Lindstrand omvald som förbundsordförande

Ett enhälligt Ingenjörsfullmäktige har valt om Ulrika Lindstrand till ordfö...

Läs mer
Kanaltork

Valutec levererar fyra OTC kanaltorkar till nytt tyskt sågverk

Tyska best wood SCHNEIDER investerar cirka 80 miljoner euro i ett helt nytt sågverk i...

Läs mer
Esmaeil Sadeghi, programansvarig Masterprogram Additiv tillverkning, Vahid Hosseini, programansvarig Internationell Maskiningenjör och Per Nylén, prefekt Institutionen för Ingenjörsvetenskap.

Ingenjörsutbildningar som gör svensk industri vassare

Den snabba teknikomställningen ställer helt nya kompetenskrav på industrins...

Läs mer
Gruvkooperativ för hantverksbrytning i Kolwezi, Demokratiska republiken Kongo (DR Kongo), deltar i utbildningar för ansvarsfull gruvdrift.

Volkswagen-koncernen vill förbättra arbetsförhållandena i koboltgruvorna i Kongo

Som föregångare inom e-mobilitet driver Volkswagen-koncernen ständigt på...

Läs mer
Den första betongen på väg att köras ut från den nya fabriken i Västerås.

Thomas Betong öppnar toppmodern betongfabrik i Västerås

Nu startar tillverkning av betong i Thomas Betongs nya fabrik på Hacksta industriområde...

Läs mer


Mest lästa

Finnsafety


Drivsystem

Edmolift
Laser components
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se