Volvokoncernen i Nordamerika får pris för minskat avfall


2020-06-27

Bild: Volvo

Volvo i Nordamerika fick nyligen priset Better Plants Better Practise av USA:s energidepartement, Department of Energy (DOE). Priset går till Volvo för arbetet med att förebygga och minska avfall vid sina nordamerikanska anläggningar. Volvokoncernen valdes ut som prismottagare bland ett rekordantal sökande.

Better Practice Award delas ut för innovativa och branschledande prestationer när det gäller att implementera och främja praxis, principer och rutiner för energihantering.

Volvo i Nordamerika genomförde flera initiativ vid sina anläggningar för att ta företaget mot deponifri status. För närvarande är fyra amerikanska fabriker certifierade som deponifria; New River Valley-anläggningen i Dublin, Virginia, där alla Volvo-lastbilar för Nordamerika monteras; Lehigh Valley Operations i Macungie, Pennsylvania, där alla Macks tunga modeller för Nordamerika och exportmarknaden monteras; Middletown Reman Manufacturing, Middletown, Pennsylvania och Volvo Construction Equipment i Shippensburg, Pennsylvania.

– Att minska och eliminera avfall är avgörande för att skydda vår viktigaste resurs - miljön, säger Rick Robinson, Volvos chef för Hälsa, säkerhet och miljö i Nordamerika. Vi är glada över att våra ansträngningar erkänns av DOE: s Better Buildings, Better Plants-program, och vi hoppas kunna fortsätta att gå mot deponfrihet på alla Volvos nordamerikanska anläggningar.

Förutom de redan certifierade anläggningarna har Volvokoncernen tre andra anläggningar som är i en 12-månaders certifieringsprocess för deponifri status. Dessa är Central Distribution Center, Memphis, Tennessee; Volvo Group Powertrain Operations, Hagerstown, Maryland och Charlotte Reman Manufacturing-anläggningen i Charlotte, North Carolina.
 
Volvokoncernen i Nordamerika började arbeta för deponifri status på sina anläggningar genom att genomföra flera studier för att identifiera reduktionsmöjligheter och utvecklade anläggningarna för att underlätta avfallsminskning, återanvändning och återvinning.

Volvokoncernen jämförde sig också mot andra företag i tillverkningsindustrin för att bestämma bästa praxis och tog fram Driftsavfallsdirektivet för deponifria anläggningar för att skapa en definition för deponifrihet (mindre än 1 procent av driftsavfallet som skickas till deponi) och för att skapa en process för anläggningar att kunna uppnå Volvos certifiering som deponingsfria. 

Certifieringsprocessen inkluderar dokumentation och kartläggning av alla avfallstyper, implementering av åtgärder för avfallsminskning, återanvändnings- och återvinningsprogram och upprätthållande av deponingsfri status i minst 12 månader. Certifierade anläggningar måste ansöka till Volvokoncernens miljökommitté för omcertifiering vart tredje år.

– Better Plants-partners implementerar innovativa lösningar för energieffektivitet som minskar kostnader och energianvändning i det industriella systemet, och Better Practice och Better Project-priserna hedrar deras ledarskap, säger Valri Lightner, biträdande chef för Advanced Manufacturing Office, DOE.

Volvokoncernen deltar i DOE: s Better Buildings, Better Plants-utmaning, som innebär att företagen förbinder sig till att minska energiförbrukningen med 25 procent på tio år. Sedan Volvo återanslöt till utmaningen 2015 har Volvokoncernen förbättrat energiprestandan vid 14 av sina amerikanska anläggningar med 23,4 procent jämfört med basåret 2014. Volvokoncernen har förbättrat sin prestanda med mer än 50 procent sedan de först kom med i utmaningen 2012.



Källa: Volvo