Facebook

Instagram

Självkörande bussar i Barkarbystaden prisade på tech-gala i Berlin


2019-04-11

<span><span>De självkörande bussarna är en av de första pusselbitarna i det som ska bli världens modernaste kollektivtrafik.</span></span>
Bild: Gustav Gräll
De självkörande bussarna är en av de första pusselbitarna i det som ska bli världens modernaste kollektivtrafik.

Nobina Technology var i Berlin för att ta emot utmärkelsen “Most Advanced Real-Life Testing & Simulation Techniques in Autonomous Driving” på Automotive Tech.AD Award, för världens första reguljärtrafik med självkörande bussar.

De självkörande bussarna som sedan oktober 2018 trafikerar linje 549 i Barkarbystaden har blivit verklighet tack vare ett samarbete mellan Järfälla kommun, SL och Nobina. Bussarna är en av de första pusselbitarna i det som ska bli världens modernaste kollektivtrafik.

Tech.AD Award, som hölls i mars, är det ledande europeiska evenemanget för utveckling av autonom fordonsteknik.

– I Barkarbystaden skapar vi tillsammans världens modernaste stadstrafik. Att vårt arbete med självkörande bussar nu prisas internationellt är ett gott betyg som sporrar det fortsatta arbetet. Omvärlden har all anledning att vända sina blickar hitåt. Här följer vi inte utvecklingen, vi leder den, säger Kristoffer Tamsons trafikregionråd och ordförande i SL.

– Det här samarbetet ligger verkligen i framkant. För mig är det är viktigt att Järfälla, både själva och i samarbeten som det här, fortsätter att vara i centrum när det kommer till nya innovationslösningar för att förbättra livsmiljö och livskvalitet för både befintliga och nya Järfällabor, säger Emma Feldman, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

– Vi är verkligen hedrade över att ta emot det här priset. Tillsammans med Järfälla kommun och SL har vi kunnat ta den självkörande tekniken till nästa nivå och gjort de självkörande bussarna till en del av den reguljära kollektivtrafiken, säger Peter Hafmar, vd för Nobinas innovations- och utvecklingsbolag Nobina Technology.Källa: Nobina


Skriv utVictor Igelmo, pristagare av ”&Aring;rets produktionstekniska student” och student vid masterprogrammet Intelligent Automation.
Victor Igelmo, pristagare av ”Årets produktionstekniska student” och student vid masterprogrammet Intelligent Automation.

Årets produktionstekniska student är utsedd

Victor Igelmo, student vid masterprogrammet Intelligent Automation, mottog 28 maj priset ”Årets produktionstekniska student” under Produktionstekniska dagen på ASSAR. Han...

Läs mer
Gloab550


Norconsult utökar sitt erbjudande inom El & Automation

Efter en fartfylld och lyckad etablering av affärsområdet Industri vänder...

Läs mer
Elmia automation 550
Nyexaminerade akademikern Fredrik Lidström tillför ny kompetens till robotföretaget Arho i Hallsberg. Bredvid honom står platschef Jonas Ahl.

Robotföretag får experthjälp genom samarbete med Örebro universitet

Genom projektet KTP får robotföretaget Arho hjälp till ny kunskap av den...

Läs mer
Hexagon
PLCnext Technology från Phoenix Contact är ett unikt, öppet ekosystem för modern automation som uppfyller alla krav hos IoT-världen.

Conrad utökar sitt automationssortiment med komponenter från Phoenix Contact

För Conrad Elektronik handlar 2020 om automationsteknik och den kontinuerliga expansionen...

Läs mer
Nya fästen från igus till robotarmar.

Ny serie fästen till robotarmar

Flexibla och prisvärda fästen för snabb och smidig montering på kollaborativa...

Läs mer


Mest lästa

Finnsafety


Drivsystem

Elektronik-expo
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se