Facebook

Instagram

Odigo först ut som certifierad integratör för Universal Robots i Sverige


2021-01-05

Odigo i Lund är Universal Robots första certifierade integratör i Sverige.
Bild: Odigo
Odigo i Lund är Universal Robots första certifierade integratör i Sverige.

Teknikkonsultföretaget Odigo i Lund blir danska robottillverkaren Universal Robots första certifierade integratör i Sverige. Certifieringen gör startsträckan kortare för små och medelstora företag som är nyfikna på automation, men som inte riktigt vet hur de ska gå tillväga.

Odigo arbetar med industriell utveckling inom exempelvis montering, slipning, maskinbetjäning och pick-and-place. Som certifierad integratör hjälper Odigo sina kunder att hitta företagsunika automationslösningar med hjälp av kollaborativa robotar från Universal Robots. Resultatet är bättre ekonomi, ergonomi, effektivitet och hållbarhet. 

– Universal Robots har arbetat med certifierade integratörer i andra europeiska länder, men Odigo är först ut i Sverige. Vi är väldigt glada över att de vill arbeta med oss. De är innovativa och visionära och har ett upplägg som innebär låg risk och snabb ROI för kunderna. I södra Sverige finns många små och medelstora företag som är nyfikna och förändringsbenägna och som gärna vill börja automatisera, men som kanske kan behöva lite hjälp på traven, säger Ola Mellström, Universal Robots försäljningschef i Sverige. 

– Många börjar sin automationsprocess hos oss. Vi hjälper företagen att känna ett ägandeskap över tekniken, att våga testa. Vi valde att samarbeta med Universal Robots för att vi tycker att deras kollaborativa robotar är bäst på marknaden, och för att vi delar deras vision att automation ska vara enkel och tillgänglig för alla, säger Marcus Engqvist, Manager Smart Factory på Odigo.

Certifieringen innebär att Odigos integratörer är specialiserade på Universal Robots produkter och på UR+, en plattform för applikationer som är tillgängliga för alla UR-kunder. Odigo har kontor i Sölvesborg och Lund.


Källa: Universal Robots


Skriv utJernbro får Navistar-order på AGV-system.
Jernbro får Navistar-order på AGV-system.

Jernbro får Navistar-order på AGV-system

Jernbros affärsenhet Automation har tagit hem en order på AGV-system från Navistar, som kommer att användas i deras produktion av dieselmotorer. Navistar producerar...

Läs mer
Gloab550
Odigo i Lund är Universal Robots första certifierade integratör i Sverige.

Odigo först ut som certifierad integratör för Universal Robots i Sverige

Teknikkonsultföretaget Odigo i Lund blir danska robottillverkaren Universal Robots första...

Läs mer
Hexagon
Coops nya automatiserade varuterminal i Eskilstuna kommer <span><span>ha en totalyta på 109 000 kvm och blir därmed en av Europas största helautomatiserade terminaler för livsmedel (bilden är en illutration).</span></span>

Bravida installerar för omkring 100 miljoner när Coop bygger ny automatiserad varuterminal

Bravida har fått i uppdrag av Tommy Allströms byggproduktion AB att utföra...

Läs mer


Industrirobotar från ABB utrustas med Wizard Easy Programming

ABB utökar det lättanvända programmeringsverktyget till sitt utbud av...

Läs mer


Mest lästa

Finnsafety


Drivsystem

Edmolift
Laser components
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se