Facebook

Instagram

Industrirobotar från ABB utrustas med Wizard Easy Programming


2020-12-16

Bild: ABB

ABB utökar det lättanvända programmeringsverktyget till sitt utbud av industrirobotar vilket gör det enklare att installera, programmera och styra robotarna, utan behov av förkunskaper.

ABB har lanserat programvaran Wizard Easy Programming för sin industrirobot IRB 1100, vilket möjliggör för nya användare att automatisera sina produktionslinor utan att behöva särskilda programmeringskunskaper eller kunskap om RAPID-kod.

Wizard Easy Programming är baserad på enkla grafiska block och gör det lätt för ovana användare att automatisera sina applikationer. Blocken representerar handlingar så som ”flytta till plats”, ”plocka upp ett objekt”, och ”upprepa rörelser”, vilket gör att användare lätt och intuitivt kan bygga en serie enkla processer för roboten att utföra. Det finns även funktioner för felhantering vilket möjliggör för ovana programmerare att lösa fel som exempelvis kollisioner.

Med Wizard Easy Programming kan en robot sättas igång på bara några minuter. Programmeringsprocessen är reducerad till en “drag and drop”-funktion där blocken placeras på ABB:s FlexPendant så att användaren omedelbart kan se resultaten och anpassa robotens utföranden vid behov. Genom att sammankoppla blocken kan fullständiga program byggas för applikationer såsom maskinunderhåll eller montering, utan behov av förkunskaper om robotprogrammeringsspråk.

ABB:s programvara Wizard Easy Programming, som redan gjorts tillgängligt för Single Arm YuMi, finns att tillgå kostnadsfritt och kan installeras som ett tillägg och kommer att finnas förinstallerad på FlexPendanten hos varje ny IRB 1100-robot. Wizard kommer göras tillgänglig för fler utvalda industrirobotar från ABB i framtiden.

– Det finns en växande efterfrågan från industrin på robotar som enkelt kan programmeras för en lång rad uppgifter, och det är därför som ABB expanderar kapaciteten hos Wizard Easy Programming för att stödja små industrirobotar, vilket inleds med IRB 1100, säger Antti Matinlauri, Head of Product Management för ABB Robotics.
– Människor har vant sig vid de enkla användargränssnitten som finns i smartphones och annan konsumentteknik. Vårt Wizard Easy Programming-verktyg använder det här konceptet för att göra det enkelt att programmera industrirobotar och ta oss ett steg närmare att göra det möjligt för alla att använda robotik.

Nya block kan också skapas för att utföra specifika uppgifter, vilket kan passa företag med mer specialiserade programmeringsbehov. Detta är möjligt tack vare ABB:s programvara Skill Creator som ABB eller dess partners kan använda för att förvandla standardiserade RAPID-programmeringsrutiner till Wizard-block som kan nyttjas av ovana programmerare. De skräddarsydda blocken, som kallas “skills”, kan skapas för att kontrollera specialiserade gripdon eller applikationer med visionsystem.Källa: ABB


Skriv utJernbro får Navistar-order på AGV-system.
Jernbro får Navistar-order på AGV-system.

Jernbro får Navistar-order på AGV-system

Jernbros affärsenhet Automation har tagit hem en order på AGV-system från Navistar, som kommer att användas i deras produktion av dieselmotorer. Navistar producerar...

Läs mer
Gloab550
Odigo i Lund är Universal Robots första certifierade integratör i Sverige.

Odigo först ut som certifierad integratör för Universal Robots i Sverige

Teknikkonsultföretaget Odigo i Lund blir danska robottillverkaren Universal Robots första...

Läs mer
Hexagon
Coops nya automatiserade varuterminal i Eskilstuna kommer <span><span>ha en totalyta på 109 000 kvm och blir därmed en av Europas största helautomatiserade terminaler för livsmedel (bilden är en illutration).</span></span>

Bravida installerar för omkring 100 miljoner när Coop bygger ny automatiserad varuterminal

Bravida har fått i uppdrag av Tommy Allströms byggproduktion AB att utföra...

Läs mer


Industrirobotar från ABB utrustas med Wizard Easy Programming

ABB utökar det lättanvända programmeringsverktyget till sitt utbud av...

Läs mer


Mest lästa

Finnsafety


Drivsystem

Edmolift
Laser components
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se