Facebook

Instagram

Hexagon presenterar sina lösningar för en autonom framtid på CES 2020


2020-01-09

Hexagon, en ledande global leverantör av sensorer, mjukvara och autonoma lösningar, presenterar sina heltäckande lösningar inom infrastruktur, mobilitet och tillverkning för en autonom framtid på CES 2020.

– CES är känt som forum för innovationer som förflyttar teknikens gränser framåt. Hexagons långa erfarenhet av sensorer och mjukvara har möjliggjort utvecklingen av autonoma lösningar som skapar smarta digitala verkligheter (Smart Digital RealitiesTM) – heltäckande digitala modeller av den fysiska världen som visar vad som har varit, vad som kan vara, vad som borde vara och vad som kommer att vara. Genom dessa lösningar stärker vi våra kunders förmåga att skapa autonoma uppkopplade ekosystem inom ett stort antal branscher, säger Ola Rollén, Hexagons vd och koncernchef.

I Hexagons mässpaviljong CP-15 i Las Vegas Convention Center’s Central Plaza presenteras bolagets lösningar som utmanar dagens syn på framtidens autonomi:

  • Avbildning av den fysiska världen: Autonoma lösningar behöver detaljerad och heltäckande data från omvärlden för att fungera. På mässan presenteras Hexagons Leica BLK-produkter för laserskanning och mätning för högupplösta digitala kopior av den fysiska världen. De digitala kopior som skapas används bland annat av arkitekter, stadsplanerare, myndigheter, bygg- och anläggningsföretag, underhållningsbranschen (film och spel) och formgivare. På CES 2020 lanserar Hexagon en ny molnbaserad visualiseringsplattform som samlar all relevant data i ett och samma gränssnitt.

  • Smart autonom mobilitet: På CES 2020 lanserar Hexagon en heltäckande portfölj av smarta autonoma mobilitetslösningar som möjliggör, påskyndar och förverkligar en autonom framtid genom att sammanföra de sensorer, mjukvara och tjänster som krävs. På CES kan deltagare ta del av presentationer av nya lösningar för förarlösa fordon och resultat från positioneringstester för fordon från verkliga vägar i Las Vegas.

  • Smart tillverkning: Cirka 85 av världens mobiltelefoner och 75 procent av världens bilar tillverkas med hjälp av Hexagons lösningar. Hexagons smarta tillverkningsprocesser hjälper elektronik- och fordonsföretag att påskynda produktutveckling vilket gör att innovativa produkter snabbare når marknaden. Hexagon kommer att demonstrera de kritiska stegen inom tillverkning av konsumentelektronik, hela vägen från komponent till montering. Deltagarna kan dessutom se hur inspektion av bildelar kan automatiseras för att påskynda produktion och lansering av autonoma fordon, och även hur Hexagons lösningar används för såväl utveckling av hårdvara som för simulering av virtuella spelvärldar.

Lösningarna som presenteras på CES 2020 är några av Hexagons främsta inom området autonoma produkter, men utgör ändå bara en liten del av företagets kärnkompetens och portfölj på området.Källa: Hexagon


Skriv utVictor Igelmo, pristagare av ”Årets produktionstekniska student” och student vid masterprogrammet Intelligent Automation.
Victor Igelmo, pristagare av ”Årets produktionstekniska student” och student vid masterprogrammet Intelligent Automation.

Årets produktionstekniska student är utsedd

Victor Igelmo, student vid masterprogrammet Intelligent Automation, mottog 28 maj priset ”Årets produktionstekniska student” under Produktionstekniska dagen på ASSAR. Han...

Läs mer
Gloab550


Norconsult utökar sitt erbjudande inom El & Automation

Efter en fartfylld och lyckad etablering av affärsområdet Industri vänder...

Läs mer
Hexagon
Nyexaminerade akademikern Fredrik Lidström tillför ny kompetens till robotföretaget Arho i Hallsberg. Bredvid honom står platschef Jonas Ahl.

Robotföretag får experthjälp genom samarbete med Örebro universitet

Genom projektet KTP får robotföretaget Arho hjälp till ny kunskap av den...

Läs mer
PLCnext Technology från Phoenix Contact är ett unikt, öppet ekosystem för modern automation som uppfyller alla krav hos IoT-världen.

Conrad utökar sitt automationssortiment med komponenter från Phoenix Contact

För Conrad Elektronik handlar 2020 om automationsteknik och den kontinuerliga expansionen...

Läs mer


Mest lästa

Finnsafety


Drivsystem


Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se