Facebook

Instagram

Hexagon presenterar sina lösningar för en autonom framtid på CES 2020


2020-01-09

Hexagon, en ledande global leverantör av sensorer, mjukvara och autonoma lösningar, presenterar sina heltäckande lösningar inom infrastruktur, mobilitet och tillverkning för en autonom framtid på CES 2020.

– CES är känt som forum för innovationer som förflyttar teknikens gränser framåt. Hexagons långa erfarenhet av sensorer och mjukvara har möjliggjort utvecklingen av autonoma lösningar som skapar smarta digitala verkligheter (Smart Digital RealitiesTM) – heltäckande digitala modeller av den fysiska världen som visar vad som har varit, vad som kan vara, vad som borde vara och vad som kommer att vara. Genom dessa lösningar stärker vi våra kunders förmåga att skapa autonoma uppkopplade ekosystem inom ett stort antal branscher, säger Ola Rollén, Hexagons vd och koncernchef.

I Hexagons mässpaviljong CP-15 i Las Vegas Convention Center’s Central Plaza presenteras bolagets lösningar som utmanar dagens syn på framtidens autonomi:

  • Avbildning av den fysiska världen: Autonoma lösningar behöver detaljerad och heltäckande data från omvärlden för att fungera. På mässan presenteras Hexagons Leica BLK-produkter för laserskanning och mätning för högupplösta digitala kopior av den fysiska världen. De digitala kopior som skapas används bland annat av arkitekter, stadsplanerare, myndigheter, bygg- och anläggningsföretag, underhållningsbranschen (film och spel) och formgivare. På CES 2020 lanserar Hexagon en ny molnbaserad visualiseringsplattform som samlar all relevant data i ett och samma gränssnitt.

  • Smart autonom mobilitet: På CES 2020 lanserar Hexagon en heltäckande portfölj av smarta autonoma mobilitetslösningar som möjliggör, påskyndar och förverkligar en autonom framtid genom att sammanföra de sensorer, mjukvara och tjänster som krävs. På CES kan deltagare ta del av presentationer av nya lösningar för förarlösa fordon och resultat från positioneringstester för fordon från verkliga vägar i Las Vegas.

  • Smart tillverkning: Cirka 85 av världens mobiltelefoner och 75 procent av världens bilar tillverkas med hjälp av Hexagons lösningar. Hexagons smarta tillverkningsprocesser hjälper elektronik- och fordonsföretag att påskynda produktutveckling vilket gör att innovativa produkter snabbare når marknaden. Hexagon kommer att demonstrera de kritiska stegen inom tillverkning av konsumentelektronik, hela vägen från komponent till montering. Deltagarna kan dessutom se hur inspektion av bildelar kan automatiseras för att påskynda produktion och lansering av autonoma fordon, och även hur Hexagons lösningar används för såväl utveckling av hårdvara som för simulering av virtuella spelvärldar.

Lösningarna som presenteras på CES 2020 är några av Hexagons främsta inom området autonoma produkter, men utgör ändå bara en liten del av företagets kärnkompetens och portfölj på området.Källa: Hexagon


Skriv utFör att komma till rätta med olyckorna investerade Carlsberg Fredericia i två cobotar från Universal Robots, ett företag som distribuerar industrirobotar över hela världen.
För att komma till rätta med olyckorna investerade Carlsberg Fredericia i två cobotar från Universal Robots, ett företag som distribuerar industrirobotar över hela världen.

Carlsberg klarar nollvision för olyckor med hjälp av samarbetsrobotar

Universal Robots, världsledande tillverkare av samarbetsrobotar, kan idag berätta att bryggerijätten Carlsberg dramatiskt reducerat sina arbetsplatsolyckor på fabriken i...

Läs mer
Elmia automation 550
Martin Andersson, Sandströms Elfirma, Daniel Lundqvist, Elektroskandia och Henrik Sandelin, Rowall vid transportbandet på D.A Mattssons Tipp och återvinningsanläggning.

Trepartssamarbete bakom lyckat automationsprojekt

Uppdraget var att installera el, kraft och automationsstyrning till ett transportband vid D.A....

Läs mer
Hexagon
Sami Atiya, vd för ABB:s affärsområde Robotics and Discrete Automation och Börje Ekholm, vd och koncernchef för Ericsson.

ABB och Ericsson banar väg för digital omställning av industrin

För första gången någonsin kommer ABB och Ericsson, tillsammans med Swisscom,...

Läs mer


Dämpad avslutning på värmepumpåret 2019

Sista kvartalet 2019 sjönk försäljningen inom alla segment. Totalt minskade fö...

Läs mer

Rejlers byter styrsystem åt Stockholm Exergi

Rejlers har vunnit uppdraget att projektera och leverera ett nytt styrsystem till energibolaget...

Läs mer
Mikael Dahlgren, forskningschef för ABB Sverige.

ABB Sveriges forskningschef tar plats i styrelsen för WASP, Sveriges största forskningsprogram

Mikael Dahlgren invald i styrelsen för Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program,...

Läs mer


Mest lästaUnica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se