Facebook

Instagram

norelem uppmuntrar konstruktörer att maximera effektiviteten


2021-10-11

Bild: norelem

norelem uppmuntrar konstruktörer att korrekt specificera och underhålla drivteknik för att maximera effektiviteten. I takt med att tillverkningsindustrin utvecklas mot smartare, grönare och effektivare processer, uppmanar norelem, den globala leverantören av standardkomponenter, konstruktörer och anläggningsansvariga att kontrollera att drivtekniken är lämplig för ändamålet.

Industriella system över hela världen är beroende av drivenheter och motorer för sin drift. En drivenhet kontrollerar den elektriska energi som skickas till en motor. För system som fläktar, kompressorer, pumpar och transportbanor som finns i industriella miljöer erbjuder drivteknik både processtyrning och effektivitet genom att reglera motorns vridmoment och hastighet enligt tillämpningens behov. I takt med att automatisering blir vanligare ökar också behovet av effektiv och fungerande drivteknik. 

– På norelem erbjuder vi ett brett utbud av drivteknik - från själva drivenheterna och transmissionsprodukterna till en rad tillhörande teknologier, inklusive kedjor och kedjehjul, remskivor och växlar. Som med all utrustning som används vid tillverkning av maskiner bör man vara noga med att specificera och korrekt underhålla högkvalitativa komponenter, vilket möjliggör längre livscykler och hjälper till att undvika stillestånd eller skador på maskiner, säger Marcus Schneck, VD för norelem.

Genom att optimera kraftöverföringsprocesser kan operatörerna dra nytta av lägre driftskostnader och minskad energianvändning. Att specificera rätt typ av utrustning är avgörande; med kedjehjul och växellådor för maskinteknik; Rostfria alternativ vid livsmedelstillverkning; och kuggremmar för industrier eller automatiserade processer som kräver exakt processkontroll, exakt positionering och konstanta hastigheter.

För konstruktörer och anläggningschefer är nyckeln att förstå tillämpningen och välja de drivteknologier som ger högsta avkastning på investeringen via ökad noggrannhet och produktivitet. 

– Det handlar om processeffektivitet och att välja teknik som passar tillämpningens parametrar - från mycket exakt processkontroll till ett behov av att flytta tunga laster, säger Marcus Schneck, och fortsätter:
– Remmar och remskivor kan till exempel överföra roterande rörelse över betydande avstånd, vilket gör dem till en kostnadseffektiv lösning för smidig, tyst och effektiv kraftöverföring vid ett längre avstånd. Kedje- och växellådor är däremot en idealisk lösning med lågt underhåll för tillämpningar med krav på betydande kraftöverföring över korta sträckor med konstant hastighetsförhållande. Vid osäkerhet kontaktar man komponentleverantören, som gärna rekommenderar en produkt som bidrar till att maximera effektiviteten.

Konstruktörer kan hitta norelems drivkomponenter - inklusive kedjor och kedjehjul, kuggremmar, kuggaxlar och kuggremskivor, kilremmar och kilremskivor, kugghjul, kuggstänger och vinkelväxel, snäckskruvar och snäckhjul - i företagets katalog, THE BIG GREEN BOOK.


Källa: norelem

Skriv utRISE Applikationscenter för additiv tillverkning
RISE Applikationscenter för additiv tillverkning

Nytt center ska accelerera industriell användning av additiv tillverkning

Att kombinera additiv tillverkning, eller 3D-utskrift med nya hållbara material ger möjlighet till en mer flexibel och resurseffektiv produktion. Men för att företag ska kunna ta...

Läs mer
Kapab


Emballator lanserar produkt i förnybar bio-PP i samarbete med Borealis

Emballator, en ledande tillverkare av förpackningslösningar, och Borealis, en ledande...

Läs mer
KG Fridman
Mikael Fränckel och Emil Källström framför Sekabs produktionsanläggning i Örnsköldsvik, där man nu investerar i en ökad tillverkning av gröna kemikalier.

Sekab investerar i ökad tillverkning av gröna kemikalier

Det gröna kemibolaget Sekab investerar 100 miljoner kronor för att öka produktionen...

Läs mer
Dustcontrol
Genom att printa induktorer i ren koppar kan marknadens krav på hög konduktivitet mötas. En av 60 innovationer som visas på Subcontractor InnoDex i november.

Innovativ metod gör 3D-printning i koppar möjligt

Tänk på additiv tillverkning och du tänker förmodligen på detaljer av...

Läs mer
Gloab550


Volvokoncernen lanserar världens första fordon tillverkat av fossilfritt stål

Volvokoncernen kan stolt presentera världens första fordon tillverkat av fossilfritt...

Läs mer
Hexagon
Felix Wiedmann, produktchef.

De tillverkar en av världens minsta hjärt‑och‑lungmaskiner

Möt Felix Wiedmann och Yannick Bitterwolf som är en del av Getinge-teamet i Rastatt,...

Läs mer
Bandet klipps, från vänster: Marcus Wallenberg Chairman of Saab Board, Micael Johansson CEO of Saab och Mitchell Daniels President of Prudue University, Governor Holcomb of Indiana.

Saab inviger ny produktionsanläggning och expanderar i USA

Saab invigde sin nya produktionsanläggning i West Lafayette i Indiana, USA 13 oktober 2021....

Läs mer


Maskininlärning underlättar vid flygplanstillverkning

Maskininlärningsmodeller kan stödja ingenjörer vid konstruktion och tillverkning av...

Läs mer
Elva nischade teknikföretag inom XANO ställer ut på Elmia Subcontractor 2021 i en gemensam monter. Alla har sin unikitet och specialisering.

XANO skapar hållbara affärer tillsammans med sina samarbetspartners

Vad innebär hållbara affärer för dig? För industrikoncernen XANO handlar...

Läs mer

Pandemin, en stark återhämtning och geopolitisk maktkamp ger fortsatta utbudsproblem

Kerstin Hallsten, chefekonom på Industriarbetsgivarna.

Nu finns tydliga signaler om dämpad tillväxt. Återhämtningen i Kina,...

Läs mer
Värmningsugn för göt vid Uddeholms AB i Hagfors.

Ökad stålproduktion i september

Under september ökade svensk råstålsproduktion med 8 procent. Sammanlagt...

Läs mer


Mest lästa


Finnsafety


Edmolift


Antiphon

Alutrade

Polyshape
OEM Automatic

Bevego
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se