Facebook

Instagram

Moelven fortsätter samarbetet med SOS Barnbyar


2022-01-04

<span>Moelven förlänger samarbetsavtalet med SOS Barnbyar.</span>
Bild: SOS Barnbyar
Moelven förlänger samarbetsavtalet med SOS Barnbyar.

Tillsammans med SOS Barnbyar fortsätter Moelven att skapa möjligheter för barn och unga i några av världens fattigaste länder.

För andra året i rad stöttar Moelven SOS Barnbyar med en halv miljon kronor.

– I Moelven är människorna det viktigaste vi har. Det är dom som gör skillnanden, och det samma gäller barnen i SOS Barnbyar. Genom att ge barn och unga möjligheter bidrar vi till att dom kan ändra världen. Det är vi stolta och glada över att få vara en del av, säger koncernchef Morten Kristiansen i Moelven Industrier ASA.

Bakar till förmån för SOS Barnbyar Det var för ett år sedan när de 3300 medarbetarna i Moelven, genom en omröstning, bestämde sig för att koncernen skulle samarbeta med just SOS Barnbyar. Nu förlängs samarbetsavtalet ytterligare ett år.

I tillägg till grundbeloppet på 500 000 kronor, har Moelven flere aktiviteter på gång som kan öka beloppet ytterligare. Nu inför julen byts exempelvis trä ut mot pepparkaksdeg när Moelven-anställda bakar pepparkakshus till förmån för SOS Barnbyar.

– För varje pepparkakahus som våra medarbetare skapar, skäner Moelen 250 kronor till SOS Barnbyar. Hittills har vi bakar för 28 000 kronor. Pepparkaksutmaningen gäller december ut, så vi räknar med att det dyker upp flera fina byggen även i mellandagarna, säger Kristiansen.

SOS Barnbyar sätter stort pris på Moelven-medarbetarnas engagemang.

– Vi är så glada över vårt förlängda samarbete med Moelven som kommer göra fortsatt stor skillnad. Tillsammans ger vi fler barn en chans att få växa upp till sitt starkaste jag, säger Sara Wäsström, Strategic Partnership Manager i SOS Barnbyar.


Källa: Moelven

Skriv ut

Stora Enso och Northvolt samarbetar för att utveckla träbaserade batterier

Stora Enso och Northvolt har ingått ett samarbete för att ta fram hållbara...

Läs mer
Hexagon

Almi Invest investerar i Plantvation som gör skogsodlingen hållbar

Energiförsörjningen till sågverket och fjärrvärmetjänsterna fortsätterMest lästaHeidenhain

BK Services


JJgruppen
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se