Facebook

Instagram

Energiförsörjningen till sågverket och fjärrvärmetjänsterna fortsätter


2022-06-18

Veitsiluoto sågverk.
Bild: Nevel
Veitsiluoto sågverk.

Nevel och Stora Enso samarbetar för att säkerställa kontinuitet i energiinfrastrukturen vid Veitsiluoto sågverk.

Nevel och Stora Enso Veitsiluoto Oy har ingått ett avtal för implementering av energiinfrastrukturtjänster vid Veitsiluoto sågverk i Finland. Nevel kommer att köpa områdets fjärrvärmenät av Stora Enso och därmed säkerställa kontinuitet i tjänsten för boende och fastigheter i området. Nevel har även tecknat ett kontrakt för att leverera energi till Stora Ensos sågverk i Veitsiluoto.

Samarbetet med Nevel kommer att säkerställa att värme- och energiförsörjningen till området fortsätter när pappersbruket avvecklats, såsom Stora Enso tidigare meddelat.

Enligt villkoren i samarbetsavtalet kommer Nevel att ansvara för fjärrvärmenätet som betjänar boende i området. Nevel planerar att investera i en ny pannanläggning för biobränsle med en kapacitet om 11 MW och i en rökgaskondensor vid sågverket i Veitsiluoto, vilket kommer att minska utsläppen från värmeproduktionen.

– Vi är engagerade i den långsiktiga utvecklingen av den industriella energiinfrastrukturen och vi kommer att säkerställa tillgången till fjärrvärme på konkurrensmässiga vilkor för de som bor i närområdet. Detta passar perfekt in i vår strategi som fokuserar på att utveckla våra industritjänster och fjärrvärmeverksamet. Det är viktigt för oss att arbeta tillsammans på lång sikt för att bistå både våra kunder och samhället i stort, när vi alla går mot en klimatpositiv framtid, säger Thomas Luther, vd på Nevel.

– Samarbetet med Nevel komer att ytterligare stärka energiinfrastrukturen i Vesiluotoområdet och därmed öka möjligheterna för hållbar och långsiktig affärsverksamhet, säger Seppo Parvi, finanschef, vice vd och Finlandschef på Stora Enso.


Källa: Nevel

Tipsa en vän     Skriv ut

Virkeslogistik som nyttjar eltåg, AI och omfattande nätverk av virkesterminaler

En helt ny verksamhetsmodell har tagits fram för virkeslogistiken till Metsä Groups...

Läs mer
Hexagon

Forskare framställer el ur trä

Ny studie avslöjar omfattande kalhuggning av svenska naturliga skogarMest lästaHeidenhain

BK Services


Antiphon

pdat Elmia

Laser components

solidmakarna


JJgruppen
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se