Epiroc lanserar den radiostyrda borriggen SmartROC T25 R – en smart rigg för smartare operatörer.


2023-05-24

SmartROC T25 R
Bild:Epiroc
SmartROC T25 R

Epiroc lanserar nu ett nytt flaggskepp för radiostyrd bergborrning, SmartROC T25 R – på en helt ny plattform. Borriggen erbjuder ett antal värdefulla funktioner, som en exceptionell täckarea, utmärkta terrängegenskaper, mångsidighet i användningsområdet och med ett smart kontrollsystem (RCS) – som framtidssäkrar digitala funktioner och hjälper till att minska riggens klimatpåverkan genom bränslebesparingar.

Epiroc släpper nu sin nya flaggskeppsrigg för radiostyrd borrning, SmartROC T25 R. Den nya, kompakta borriggen, utvecklad för anläggningsindustri och stenbrott, blir den första riggen i sitt segment att ingå i Epirocs SmartROC-familj, och är utrustad med flera värdefulla funktioner och teknologier. Smart-tekniken inkluderar ett intelligent RCS-styrsystem, vilket ger riggen den högsta teknologi- och automationsnivån inom sitt område.

"Vi är verkligen glada över att kunna erbjuda denna borrigg till marknaden, en rigg som är skapad på en helt ny plattform. SmartROC T25 R har möjligheten att bana väg inom sitt segment, med sin optimerade täckarea, utmärkta terrängegenskaper, applikationsmångsidighet och det smarta RCS-styrsystemet. Den här riggen kan göra en verklig skillnad för våra kunders produktivitet”, säger Marcus Leü, Global Product Manager på Epiroc.

Utmärkt täckarea skapar hög effektivitet
De tillgängliga bomvalen inkluderar en svängradie på 45/45 alternativt 90/90. Dessa kan kombineras med ett 5,5 eller ett 6,1 meters bomsystem, vilket ger den nya SmartROC T25 R en täckarea på 28 m² (45/45) respektive 45 m² (90/90). Dessa egenskaper är kopplade till en rotationsenhet som ger 360° matarrörelse och en bomgeometri som gör det möjligt att borra precis intill riggen. Detta ger SmartROC T25 R ett enastående täckningsområde. Riggen kommer att vara den mest effektiva i segmentet tack vare sin täckarea och sin stabilitet.

Terrängegenskaper som ökar säkerheten och produktiviteten
En låg tyngdpunkt, brett utrymme mellan larvbanden och ett bomsystem som är lätt att styra ger SmartROC T25 utmärkta terrängegenskaper. Den välbalanserade riggen, med ökad stabilitet, ger en säker arbetsmiljö och förbättrad produktivitet eftersom riggen kan förflyttas mer effektivt och därmed möjliggöra mer borrtid.

Minskat miljöavtryck
För att säkerställa att miljöpåverkan är så låg som möjligt använder riggen en kraftigt reducerad mängd hydraulolja. Dessutom är bränsleförbrukningen optimerad tack vare det smarta RCS-styrsystemet. Detta bidrar inte bara till att minska miljöavtrycket, utan också till en bättre arbetsmiljö för operatören. Var och en av dessa förbättringar är ett viktigt steg framåt på vägen mot ett hållbart byggande.

Värdefull applikationsmångsidighet
De mångsidiga tekniska lösningarna hos SmartROC T25 R möjliggör en rad nyaanvändningsområden. Den nya 180° bomsvängen som kan kombineras med ett 360-graders vriddon, tre olika matarlängder, val av stål- eller gummilarvband och kompakta transportdimensioner, skapar möjligheter för nya borrapplikationer och nya marknader för användaren.

”Vi har lyssnat noga på våra kunder och utvecklat en rigg som kommer att ge operatören ett brett utbud av värdefulla egenskaper. SmartROC T25 R erbjuder en servicevänlig design med enkel åtkomst till viktiga komponenter. Bränsleförbrukningen har optimerats och riggen är extremt kraftfull i förhållande till sin storlek, vilket möjliggör användning i krävande användningsområden i trånga utrymmen. Denna rigg är designad för att vara det självklara valet för operatörer inom detta segment, en rigg som gör deras arbetsdag mycket enklare”, säger Marcus Leü, Global Product Manager på Epiroc.


Källa: Epiroc