ABB slutför förvärvet av Siemensverksamhet inom NEMA lågspänningsmotorer


2023-05-04

Bild:ABB

ABB tillkännager idag att företaget har slutfört förvärvet av en Siemens-verksamhet inom NEMA lågspänningsmotorer. Transaktionen tillkännagavs först den 11 augusti 2022. Ekonomiska detaljer kring transaktionen har inte redovisats. Företaget har cirka 600 anställda och genererade intäkter på cirka 63 miljoner dollar 2021.

Förvärvet av verksamheten ingår i affärsområdet Motions lönsamma tillväxtstrategi. Det stärker ABB:s ställning som ledande industriell NEMA-motortillverkare och ger en ännu starkare plattform varifrån ABB kan betjäna sina globala kunder på ett bättre sätt.

Sortimentet av horisontella och vertikala induktionsmotorer för tung drift och allmänna tillämpningar kommer att omprofileras som ABB-motorer och återlanseras på marknaden under andra kvartalet av 2023.

Den globala branschen med NEMA-motorer, som är värd i storleksordningen 2,7 miljarder dollar, omfattar industriella elmotorer primärt för bruk i Nordamerika. NEMA-motorer är centrala komponenter som används till att driva utrustning i industrier som livsmedel, olja och gas, gruvverksamhet och aggregat, vatten och avlopp, liksom tillämpningar som förflyttar luft, vätskor och enheter.


Källa: ABB