Nya möjligheter för ekonomisk planfräsning


2023-04-11

Bild:Dormer Pramet

Dormer Pramet har lanserat en ny och mycket ekonomisk planfräsfamilj med negativa, åttakantiga skär och en rad planfräsar av olika storlekar, som täcker in ett stort applikationsområde.  


Den senaste Pramet-serien omfattar tre varianter av 16-eggade ONMX-skär för skärdjup upp till 4mm. Standardgeometrierna innehåller F-varianten för lätta operationer, M för allmän användning och R för grovfräsning i en rad olika material. Som tillägg finns den 8-eggade ONMX-W som är ett speciellt wiper-skär för att uppnå ytor med hög kvalitet med stora fräsar och höga matningar.

 

Tillsammans med Pramet ONMX-skären har den globala tillverkaren lagt till en serie 8-eggade SNMX-skär för högre avverkningsmängder. Dessa har en spånbrytare av typ M för medelgrova fräsjobb och typ R för grovfräsning och båda är avsedda för skärdjup upp till 7mm i olika material.

 

Alla nya frässkär kan användas tillsammans med den nya fräskroppen Pramet SON06, som finns i diametrar från 50 – 250mm och som tumstorlekar i familjen ISON06 i diametrar från 2 - 6 tum.

 

För att få högsta möjliga livslängd och processtabilitet är fräsarna är tillverkade av högkvalitativt verktygsstål. Samtliga har invändiga kylkanaler för bästa möjliga kylning och spånevakuering vilket bidrar till högre ytkvalitet.

 

För mer information om de senaste produkterna från Dormer Pramet kan du besöka www.dormerpramet.com eller kontakta din närmaste återförsäljare. Följ nyheterna om det senaste sortimentet på #powerofsimplicity.


Källa: Dormer Pramet