Schaefflers Grease-app: Effektivare och mer hållbar smörjning av rullningslager


2023-04-11

<span>Grease-appen från Schaeffler bestämmer den ideala smörjmedelstypen, smörjmedelsmängden, fettets livslängd och eftersmörjningsintervall för smörjning och eftersmörjning av rullningslager. </span>
Bild:Schaeffler
Grease-appen från Schaeffler bestämmer den ideala smörjmedelstypen, smörjmedelsmängden, fettets livslängd och eftersmörjningsintervall för smörjning och eftersmörjning av rullningslager. 


Arlandastad | 11 april 2023 | Upp till 80 procent av alla tidiga lagerhaverier orsakas av felaktig smörjning. Det är här Grease-appen från fordons- och industrileverantören Schaeffler kommer in i bilden. Den kan avgöra den ideala smörjmedelstypen, smörjmedelsmängden, fettets livslängd och eftersmörjningsintervaller. Programvaran bygger på data från det interna beräkningsverktyget Bearinx. På så sätt kan undersmörjning eller översmörjning och risk för tidiga lagerhaverier förhindras. Appen ger också riktlinjer för val av lämpliga smörjmedel från Arcanol-sortimentet. I kombination med de automatiska smörjapparaterna från CONCEPT-serien, intelligenta OPTIME-smörjare och Arcanol-smörjmedel, erbjuder Schaeffler ett perfekt koordinerat system för hållbar smörjning av rullningslager.

Användning av Grease-appen
Appen finns tillgänglig utan kostnad i ett webbaserat format eller för nedladdning i vanliga appbutiker. När driftsförhållandena som belastningar, hastigheter och miljöpåverkan har matats in i appen kommer lämpliga Arcanol-fettyper, fettets livslängd, eftersmörjningsintervall och den smörjmedelsmängd som krävs för initial smörjning och eftersmörjning av rullningslager av användaren beräknas och visas. Den ideala mängden smörjmedel beräknas med hänsyn till respektive rullningslagerspecifikation. Till exempel beaktas de olika inre geometrierna hos rullningslagren.

Appen ger även visuell och textbaserad information om hur man optimalt justerar smörjmedel från Schaefflers OPTIME- och CONCEPT-serier.

Arcanol-smörjmedel är en del av Schaeffler Lifetime Solutions-portfolio som erbjuder ett omfattande utbud av produkter, tjänster och lösningar för industriellt underhåll och är utformade för att hjälpa underhållspersonal under en maskins hela livslängd.

"Grease-appen är ett mycket användbart verktyg för maskinoperatörer och underhållschefer. Vi är stolta över att kunna erbjuda detta enkla och kostnadsfria verktyg eftersom det kan styra den ideala smörjmedelstypen, smörjmedelsmängden, fettlivslängden och eftersmörjningsintervallen för varje lagertyp och därmed bidra till en mer hållbar maskindrift”, säger Erik Askensjö, VD på Schaeffler Nordic & Baltic.

Grease-appen finns också integrerad i Schaefflers interaktiva e-katalog Medias för att säkerställa sömlös leverans av all relevant information till kunden.

Arcanol-smörjmedel från Schaeffler optimerar livslängden för rullningslager och linjärsystem och har visat sig effektiva i många decennier. Foto SchaefflerArcanol-smörjmedel från Schaeffler optimerar livslängden för rullningslager och linjärsystem och har visat sig effektiva i många decennier. Foto Schaeffler


källa: Schaeffler