KORTA LEDTIDER PÅ MASSFLÖDESREGULATOR FRN BROOKS


2023-04-06

Brooks GF40 universal massflödesregulator. 
Bild:OEM Automatic AB
Brooks GF40 universal massflödesregulator.
 


Brooks GF40 termisk massflödesregulator/massflödesmätare med elastomer tätning kan användas till de flesta applikationer när det gäller att mäta och reglera alla typer av gaser.

MASSFLÖDESREGULATOR SERIE GF40

En enhet, flera gaser och flöden samt maximal flexibilitet är det som är utmärkande för GF40. Att hantera flera gaser i en enhet innebär maximal processflexibilitet och produktivitet.

GF40-seriens elastomer tätade massflödesregulatorer och mätare med Brooks Instruments exklusiva MultiFlo™-teknologi utgör det perfekta valet för system, processer och anläggningar som använder en mängd olika gaser, byter gastyp ofta eller behöver ändra intervall samtidigt som gasmätning och kontroll bevaras. Det möjliggör en ny nivå av processflexibilitet i kombination med oöverträffad flödesmätning och kontrollprestanda.

Brooks GF40-serien har en korrosionsbeständig Hastelloy C-22-sensor för hållbar, långvarig drift. Med inställningstider under 1 sekund och 1 % av börvärdesnoggrannheten säkerställer att GF40 ger tillförlitlig flödesmätning eller flödeskontroll i krävande gasflödestillämpningar. GF40 uppnår utmärkt intern till extern läckintegritet för utmanande processgaser som finns i CVD Chemical Vapor Deposition, solcellspaneler och andra processer. Med ett brett utbud av kontakttyper, tätnings- och sätesmaterial samt digitala och analoga I/O-alternativ, representerar GF40 en extremt kraftfull, men ändå enkel, uppgradering för befintliga MFC:er eller MFM:er.

 


FUNKTIONER

FÖRDELAR

APPLIKATIONSEXEMPEL

MULTIFLO™

Som ett stort framsteg jämfört med traditionella omvandlingsfaktorer för enpunktsgas, ger Brooks MultiFlo-teknologi upp till tre gånger förbättrad processgasnoggrannhet. Detta uppnås genom avancerad gasmodellering plus omfattande faktiska gastestprotokoll. MultiFlo funktionen låter också enheten vara snabb och enkel att konfigureras för en annan gas och/eller flödesområde utan att offra noggrannhet eller avståndsförmåga.

Brooks MultiFlo-teknologi erbjuder oöverträffad flexibilitet då en enda enhet kan konfigureras för tusentals olika gaser och flödesområdeskonfigurationer. Omprogrammering är enkel och snabb och en ny gas och flödesområde kan programmeras på under 60 sekunder.


Källa: OEM Automatic AB