Förändring i Stora Ensos koncernledning


2023-03-29

Bild: Stora Enso

Stora Enso har utsett Micaela Thorström till EVP, Legal och General Counsel samt till medlem i koncernens ledningsgrupp. Hon tillträder i april 2023.

Micaela Thorström började på Stora Enso år 2015 som Legal Counsel och utnämndes till Vice President, Group Legal i april 2022. Innan Micaela kom till Stora Enso arbetade hon i ledande befattningar på finska företag och advokatbyråer som PricewaterhouseCoopers, Hannes Snellman, Lindholm Wallgren och Roschier. Hon har en gedigen och bred juridisk bakgrund. I över 20 år har Micaela skaffat sig omfattande erfarenhet inom bolagsstyrning, finansiell juridisk rådgivning, fusioner och förvärv samt kapitalmarknader. Hon har en masterexamen i juridik (LL.M.).

“Jag är mycket glad över att kunna tillsätta Micaela som vår chefsjurist och välkomna henne till vår koncernledning. Micaelas gedigna erfarenhet och kunskaper kommer att vara viktiga i vårt arbete med att navigera de regulatoriska aspekterna av att accelerera Stora Ensos tillväxtstrategi. Jag vill tacka Christian Swartling för hans värdefulla insatser som tillförordnad chefsjurist under sökandet efter en ny chefsjurist”, säger Annica Bresky, VD och koncernchef på Stora Enso.

“Stora Ensos juridiska enhet utgör en central funktion för att möjliggöra Stora Ensos omvandlingsresa mot en regenerativ framtid och arbetet med vår hållbarhetsstrategi. Vårt team av jurister har också en nyckelroll för att säkerställa att verksamheten bedrivs på ett hållbart och ansvarsfullt sätt i linje med våra etiska normer och värderingar: ‘Do What's Right’. Jag ser fram emot att arbeta som Stora Ensos chefsjurist och att som en del av koncernens ledningsgrupp fortsätta att utveckla detta arbete och våra värderingar”, säger Micaela Thorström. 

Källa: Stora Enso