Metallåtervinning - en hjälp i tuffa tider


2023-01-19

Daniel och Jesper Söder, SkrotSmart i Trollhättan brinner för att upplysa ekonomiskt utsatta om metallåtervinningens fördelar.
Bild: Vinning
Daniel och Jesper Söder, SkrotSmart i Trollhättan brinner för att upplysa ekonomiskt utsatta om metallåtervinningens fördelar.

Januari brukar vara en fattig månad men i år är det extra tufft. Höga matpriser, rekordhöga elräkningar, inflation och drivmedelspriser påverkar hushållen. SkrotSmart finns till hjälp och upplyser om att metallåtervinning inte bara är bra för miljön utan även för att få månadens hushållsekonomi att gå ihop.

Jesper och Daniel Söder jobbar på SkrotSmart i Trollhättan. De är måna om att upplysa privatpersoner och speciellt de som är särskilt utsatta ekonomiskt, att det ofta finns saker hemma som kan säljas till metallåtervinning. Blybatterier, elkablar, fälgar, kopparkittlar eller gamla mässingsprylar kan ge många hundralappar och avgöra om månaden går ihop eller inte.

– Hos SkrotSmart är det enkelt att återvinna, vi hjälper kunden hela vägen med sortering, avlastning och snabb utbetalning. Vi bryr oss om kunden och älskar de personliga möten man dagligen får. Återvinner kunden hos oss så ser vi även till att ge tillbaka.

– SkrotSmart är en modern metallåtervinning, finns i hela Sverige, ger hög service och snabbt betalt via exempelvis swish. Ett sätt att ge tillbaka till dem som återvinner är att vi då och då bjuder på korvlunch och frukostfika.

Just imorgon 20 januari har alla SkrotSmart-anläggningar i Sverige Korvfredag, då vi bjuder på korvlunch till skrotande kunder.
– Det blir alltid trevlig stämning – och sånt älskar vi!

Vad man får betalt går upp och ner, men just nu kan man se att metallpriserna är fortsatt höga. Det gör att det verkligen är en god idé att återvinna det man har hemma. SkrotSmart följer alltid de globala metallpriserna och ser dagligen till att ge rätt pris.

Allt som återvinns hamnar i det cirkulära flödet istället för att ligga och inte användas hemma i källaren eller garderoben. SkrotSmart ser till att järn- och metallskrotet sedan kommer till smältverk och blir till nytt återvunnet material för nyproduktion.

Så att återvinna i tuffa tider – är SkrotSmarts varmaste rekommendation till alla som behöver.
– Vem vet, kanske man även får en korv på köpet när dom gamla fälgarna pantas, säger Jesper med ett leende.


Källa: Vinning