Nytt ramavtal med GKN Aerospace Sweden AB i Trollhättan


2023-01-17

Bild: Semcon

Semcon har tecknat ett nytt ramavtal med GKN Aerospace. Avtalet gäller tjänster som spänner över hela Semcons erbjudande, som exempelvis konstruktion, simulering och beräkningar, mjukvaruutveckling samt eftermarknadslösningar.

Flygindustrin står inför stora utmaningar, inte minst när det kommer till hållbarhet. Med lång erfarenhet och djup specialistkunskap tillverkar GKN Aerospace komponenter till bland annat rymdraketer och majoriteten av världens flygmotorer. Ett område som ständigt är under utveckling.

– Vi ser fram emot att stötta GKN på deras resa och utmaningar framåt. Tillsammans med GKN:s experter kan vi utveckla teknik som verkligen gör skillnad, säger Ingvar Gillgren, Department Manager Product Information på Semcon.

Semcon har ett brett erbjudande med expertis inom många av GKN:s verksamhetsområden. Allt från beräkning och simulering, produktionsmetodik, till digitala informationslösningar för service och underhåll.

– Att Semcon har erfarenhet från att jobba i flera olika branscher är något vi på GKN uppskattar. Nya perspektiv är en viktig aspekt när det kommer till val av samarbetspartners, säger Mikael Karlsson, Inköpschef på GKN Aerospace Sweden AB.

Ramavtalet löper från december 2022 tillsvidare och gäller tjänster inom Semcons båda affärsområden, Engineering & Digital Services samt Product Information.


Källa: Semcon