429 automationsupplevelser stärker svenska företag


2022-12-16

Bild: Universal Robots

Under året har Universal Robots tillsammans med sina partners Svenska Elektrod, Odigo och Cobotech åkt runt i Sverige med sina flexibla och lättprogrammerade kollaborativa robotar (cobotar). Turnén avslutades i Luleå förra veckan, och totalt har de mött 208 olika företag och pratat med 429 personer om hur automation kan hjälpa dem att hantera olika typer av utmaningar inom sina företag.

Universal Robots är världsledande inom kollaborativa robotar och har mångårig erfarenhet och omfattande kunskap, det vill de dela med sig av till svenska företag, tillsammans med expertisen från sina partners. På höstens turné blev det totalt 6 stopp, med Malmö i söder till Luleå i norr.

– Tanken med att åka runt i Sverige är att komma närmare små och medelstora företag och ge dem samma utvecklingsmöjlighet som större företag genom att presentera hur automationen kan stärka dem. En teknik som tidigare varit förunnad de stora företag men som tack vara coboten nu är tillgänglig för fler, säger Ola Mellström, Universal Robots försäljningschef i Sverige.

På stoppen har de träffat 208 olika företag och pratat med 429 olika personer när de demonstrerat sina kollaborativa applikationer som kan hjälpa företagen att hantera olika typer av utmaningar, såsom produktkvalitet, produktivitet och personalutmaningar. Besökarna har fått se hur man kan använda coboten för olika moment och uppgifter. De har även fått tips från experter om hur just de kan utveckla och förbättra sin verksamhet med hjälp av tekniken.

– Vi märkt att företagen på en begränsad tid kan lära sig mycket om olika användningsområden för kollaborativa robotar, få inspiration om vad som är möjligt att göra samt nätverka med andra företag som är i en liknande situation. Det har lett till att processen för kunden blir mycket kortare och de kan då snabbare komma i gång med sin automationsresa, fortsätter Ola Mellström.


Fortsättning följer
Under 2023 kommer Universal Robots att fortsätta att visa företag från norr till söder hur deras företag kan utvecklas och dra nytta av automatisering när det fortsätter turnén. Det kommer bli ett 10-tal stopp spridda över landet. Första inbokade är i vecka 8 i Östersund och Örnsköldsvik.


Källa: Universal Robots