Orkla gör stor investering i Falun-verksamheten


2022-11-17

Bild: Orkla

Varumärkeskoncernen Orkla satsar på att bygga ut fabriken i Falun, där hygienprodukter så som Bliw, Family Fresh och LdB tillverkas. För att möta de senaste årens tillväxt investerar nu Orkla ungefär 80 miljoner kronor i att utöka kapaciteten.

–­ De senaste nio åren har verksamheten i Falun nästan fördubblat sin produktion. För att kunna fortsätta expandera och bygga för framtiden investerar vi nu nästan 80 miljoner kronor i att bygga ut vår kapacitet i Falun, säger Peter Hamne, platschef vid Orklas verksamhet i Falun.

I dag producerar cirka 200 medarbetare ungefär 90 miljoner produkter varje år vid Orklas fabrik i Falun. Med en ökad efterfrågan på många av de produkter som tillverkas i Falun, såsom Svinto, Bliw och Family Fresh behöver verksamheten nu bygga ut. Nu väljer Orkla alltså att investera cirka 80 miljoner kronor i en utbyggnad av distributionscentret, för att kunna fortsätta växa.

Produktionen i Falun är redan i dag fossilfri och till hög grad automatiserad. I samband med lagerutbyggnaden investerar Orkla även i en uppgradering av flottan av automatiserade eltruckar, som sköter transporten av produkter mellan produktionen, lagret och utlastningen för vidare distribution.

Från lagret i Falun distribueras Orklas produkter till framför allt Norden, men även över hela världen. Den nya lagerdelen är dubbelt så stort som Orklas befintliga lager och har plats för 11 000 lastpallar, vilket motsvarar miljontals produkter.

– Det här är en investering i framtiden. Med hjälp av den här satsningen förbereder vi för att kunna bygga ut produktionen ännu mer och att fortsätta växa, säger Peter Hamne.


Källa: Orkla