CoGig startar ny omgång av utvecklingsprogram för kvinnliga ingenjörsstudenter inom tech


2022-11-15

Bild: CoGig

Bland hundratals sökanden till sitt årliga utvecklingsprogram Female Digital Engineer väljer CoGig 40 kvinnliga civilingenjörsstudenter med potential att utveckla framtidens system och produkter inom tech. Programmet är en erfarenhet för livet och ger deltagarna en unik plattform för att nätverka med några av Sveriges mest framgångsrika teknikföretag. Teknikföretag som i sin tur med ljus och lykta letar efter fler kvinnor till ledande positioner.

CoGig har givit många kvinnliga ingenjörsstudenter en kick-start i deras karriärer via sina utvecklingsprogram. Nu är det dags att starta en ny omgång av programmet Female Digital Engineer. Av hundratals sökande civilingenjörsstudenter, från Sveriges alla universitet och högskolor, utses 40 deltagare till programmet. Nytt för denna omgång är att programmet genomförs på engelska för att inkludera även internationella studenter.

Deltagarna får möjligheten att personligen lära känna partnerföretagen; ASSA ABLOY, Apotea, Epidemic Sound, AstraZeneca, Mycronic och Husqvarna Group. Genom exklusiva träffar med respektive företag får deltagarna en unik inblick i företagens verksamhet och arbetskultur. Deltagarna får bland annat också genomföra gruppcase och workshops för personlig utveckling inför arbetslivet. Programmet avslutas med en gala där en deltagare, vars prestation under programmet har utmärkt sig, utses till årets Female Digital Engineer. Den som kammar hem titeln erbjuds ett skräddarsytt coachningsprogram i självledarskap genom Nya Ledarskapet.

Partnerföretagen spelar en mycket viktig roll under programmets gång då de 40 deltagarna får bekanta sig med företagen och knyta värdefulla kontakter. Det är vanligt att deltagarna får jobberbjudanden av partnerföretagen efter sin examen. För företagen är detta en unik chans att identifiera och rekrytera kvinnliga civilingenjörer med hög potential från Sveriges tekniska universitet och högskolor.

– Vi ser mycket fram emot att kicka igång en ny omgång av Female Digital Engineer. Att vi har öppnat upp för internationella topptalanger gör att vi kan skapa ett ännu mer inkluderande utvecklingsprogram med en bredare techkompetens hos deltagarna. Det är en stor tillgång för både oss och partnerföretagen i det gemensamma arbetet för en jämnare maktbalans mellan kvinnor och män inom tech, säger Emma Fredriksson, Program Manager på CoGig.


Källa: CoGig