Första spadtaget för Galdermas nya högteknologiska fabrik i Uppsala


2022-10-10

Bild: Galderma

Den 3 oktober 2022 togs det första spadtaget för Galdermas nya högteknologiska fabrik i Uppsala. Fabriken, som byggs för att öka kapaciteten inom såväl produktion som lagerhållning, kommer att tillgodose en växande efterfrågan på produkter inom estetiska behandlingar.  Tidigare i år bekräftade Galderma investeringen på 2 miljarder kronor för att bygga den nya anläggningen med tillhörande lager.

För att uppmärksamma starten på det nya bygget anordnade Galderma ett evenemang vid sin nuvarande anläggning i Uppsala, där representanter från näringslivet, kommunpolitiken och life science-industrin deltog för att ta ett officiellt första spadtag.

Galdermas globala VD, Flemming Ørnskov, kommenterade investeringen under ett anförande på plats i Uppsala:

– Det här spadtaget är mycket viktigt för oss på Galderma. Vi investerar 2 miljarder kronor i en ny fabrik, det gör man inte varje dag. Uppsala är en otroligt viktig site för oss, vi har redan produktion av våra estetiska produkter här, och den nya tillverkningsanläggning stärker vår kapacitet ytterligare (…) Vi är helt säkra på att Uppsala är rätta platsen för bygget. Vi har ett bra samarbete med kommunen och näringslivet här, något vi är otroligt tacksamma för. Den nya fabriken ger våra medarbetare goda möjligheter att vidareutveckla vår forskning och tillverkning, vilket är extra viktigt eftersom Galdermas verksamhet i Uppsala utgör en viktig del av vår globala försörjning av produkter och behandlingar Den färdiga anläggningen kommer att ha ett stort fokus på automatisering och efterlevnad av de höga kvalitets- och säkerhetsstandarder som krävs för kliniskt testade produkter. Fabriken kommer byggas med modulär teknik för att kunna färdigställas i faser och även byggas ut i efterhand.

Galderma är världens största oberoende dermatologiföretag och i Uppsala arbetar 600 av bolagets anställda. Där sker såväl utveckling som produktion av företagets fillers, den mest kända produkten är Restylane som uppfanns i Uppsala för 26 år sedan och används idag för behandlingar världen över.


Källa: Galderma