Munters öppnar ny fabrik för att möta efterfrågan från batteriproducenter


2022-09-19

Munters nya fabrik i Tjeckien för att möta efterfrågan från batteriproducenter.
Bild: Munters
Munters nya fabrik i Tjeckien för att möta efterfrågan från batteriproducenter.

För att möta den växande efterfrågan från tillverkare av batterier, samt även livsmedels- och läkemedelsindustrin, öppnar Munters idag en ny fabrik i Hodonin, Tjeckien, för att producera industriella klimatlösningar för avfuktning.

Efterfrågan på energieffektiva klimatlösningar för avfuktning för att kontrollera klimatet i industriella processer växer. Munters är en ledande leverantör av klimatlösningar till industrin för litiumjonbatterier samt till livsmedels- och läkemedelsindustrin, som är prioriterade tillväxtområden för Munters.

– Eftersom vi vill bidra till en mer hållbar värld, och en energieffektiv produktionskedja för våra kunder, är jag mycket glad över vår nya fabrik. Med den ökade produktionskapaciteten möter vi våra kunders efterfrågan på tekniskt avancerade och hållbara klimatlösningar, säger Henrik Teiwik Group Vice President och President för affärsområde AirTech.

Fabriken med 10 000 m2 arbetsyta kommer huvudsakligen att producera avfuktningssystemet Munters DSS Pro, som har viktiga energibesparande funktioner och speciellt designad för att möta de höga kraven från batteri-, läkemedels- och livsmedelsindustrin. Särskilt för tillverkning av litiumjonbatterier krävs anläggningar med ett stabilt, säkert klimat med mycket låg luftfuktighet för att garantera batterier med hög prestanda. Munters energieffektiva klimatlösningar för avfuktning säkerställer hög driftsäkerhet och extrem tillförlitlighet vid mycket låga daggpunkter, vilket säkrar kvaliteten i produktionen av litiumjonbatterier.

– Jag är stolt över att vi öppnar den här nya fabriken designad med hållbarhet i fokus och som dessutom ger våra medarbetare en modern arbetsmiljö, säger Massimo Colombo AirTech EMEA Operations Director.


Källa: Munters