Universal Robots levererar en stark tillväxt under andra kvartalet


2022-08-01

Kim Povlsen, vd för Universal Robots.
Bild: Universal Robots
Kim Povlsen, vd för Universal Robots.

Universal Robots, som tillverkar kollaborativa robotar (cobotar), har rapporterat en omsättning på 83 miljoner USD för kvartal 2.

– Intäkterna för andra kvartalet har ökat med 8% jämfört med samma period förra året, men i lokal dansk valuta har företaget sett en tillväxt på 22 procent för Q2, säger Kim Povlsen, vd för Universal Robots. Han tillägger att Universal Robots, mätt på det senare sättet, har en tillväxt på 30 procent under de två första kvartalen 2022 jämfört med första halvåret 2021.


Stor efterfrågan på automatisering inom svetsning
Universal Robots lyfter fram en särskilt stark tillväxt i den globala efterfrågan på svetsning som nyckeln till framgången under första halvåret. Företaget har också ökat sina intäkter från OEM, Original Equipment Manufacture.

– Våra cobotar utgör grunden för några riktigt spännande nya produkter, säger Kim Povlsen.
– Vi ser utvecklingen av nya OEM-partnerskap inom vårt ekosystem som en stor möjlighet för både innovation och tillväxt i framtiden.


Samarbete skapar tillväxt i hela ekosystemet
Mer än 80 OEM-tillverkare skapar lösningar med UR-cobotar, som omfattar ett brett spektrum av applikationer från svetsning och palletering till konstruktionsuppgifter. Den ökande efterfrågan på kollaborativ teknik återspeglas också i framgången för Universal Robots OEM-partners. 3D Infotech, som använder UR-cobotar för att skapa metrologilösningar, anser att deras "fenomenala" intäktsökning på över 200 procent under år 2021 gjorts möjlig tack vare användningen av Universal Robots-teknologi och sin position i UR+ ekosystem.


Källa: Universal Robots