Ruukki inviger ny linje för sandwichpaneler med mineralullskärna i Polen


2022-06-23

Bild: SSAB

Ruukki Construction har firat invigningen av en ny produktionslinje för sandwichpaneler i Oborniki, Polen. Investeringen på cirka 5 miljoner euro stöttar Ruukkis tillväxtstrategi genom att ytterligare förbättra anläggningens säkerhet och produktivitet samt förbättra de tekniska egenskaperna hos produkterna som tillverkas. Kundleveranser från den nya produktionslinjen kommer att påbörjas under tredje kvartalet 2022.

Ruukki erbjuder stålbaserade byggprodukter och tjänster för hållbar byggnation. Den nya produktionslinjen i Oborniki kompletterar företagets befintliga utbud av byggprodukter för väggar och tak genom att göra det möjligt att tillhandahålla mer avancerade sandwichpaneler av mineralull, särskilt för kunder som är verksamma i Polen, Centrala Östeuropa och Baltikum.

– Detta är ett viktigt steg i implementeringen av vår strategi. Vi strävar efter att växa hållbart tillsammans med våra kunder. Investeringen kommer att hjälpa oss att förbättra vår kundservice genom att effektivisera produktionen och skräddarsy vårt erbjudande så att det bättre möter de särskilda behoven hos kunderna i regionen, säger Adam Korol, Senior Vice President, Building Envelopes, Ruukki Construction.

– Den nya toppmoderna produktionslinjen med automatiserade funktioner kommer att förbättra effektiviteten och säkerheten i vår verksamhet. Vi är övertygade om att kunderna kommer att imponeras av förbättrade termiska egenskaper, högre brandbeständighet och större mekanisk styrka hos de innovativa sandwichpanelerna som produceras i den nya linjen, säger Łukasz Zakrzewski, anläggningschef för Ruukki-fabriken i Oborniki.

Ruukkis Oborniki-fabrik ligger omkring 40 kilometer från Poznan och sysselsätter cirka 200 personer. Anläggningen producerar sandwichpaneler som används i ytter- och innerväggar och tak på lager, logistikcentra, produktionsanläggningar, kontor och handelsanläggningar. Sandwichpaneler med kärna av antingen mineralull eller PIR (polyisocyanurat) säkerställer ett hållbart, lufttätt och energieffektivt skal runt alla typer av byggnader. Utöver i Oborniki tillverkar Ruukki sandwichpaneler i Alajärvi i Finland.

Projektet har samfinansierats av EU via Europeiska regionala utvecklingsfonden som en del av Smart Growth Operational Program 2014–2020.


Källa: SSAB