Echandia får order på militära fartyg till ett värde av 50 miljoner kronor


2022-06-08

Magnus Eriksson, CEO Echandia.
Bild: Rikard Westman
Magnus Eriksson, CEO Echandia.

Echandia, en världsledande utvecklare av avancerade batterisystem för sjöfart och industri, har fått en första order på batterisystem inom det högspecialiserade militära segmentet. Ordern, som uppgår till 5 miljoner euro, ingår i en stor upphandling från en av de ledande maritima systemleverantörerna och är Echandias första order inom det mycket specialiserade militära segmentet.

Energiomställningen inom sjöfarten är inte bara en fråga för den maritima frakt- och transportsektorn. I takt med att även försvarsindustrin inleder sin omställning till förnybara energikällor och ökar sitt fokus på energieffektivitet, måste man hitta lösningar som lever upp till högsta möjliga kvalitets- och säkerhetskrav. Främjandet av batterielektrifiering i marina applikationer är ett sätt för försvarsindustrin att strategiskt säkra en hållbar verksamhet framåt.

Echandia har tidigare levererat robusta och säkra batterilösningar till ett brett spektrum av maritima applikationer framgångsrikt. Den nya ordern innebär att Echandia expanderar till ett nytt marknadssegment där säkerhet, hållbarhet och livslängd är av yttersta vikt.


Källa: Echandia