Optimal ledningsdragning med norelems kabelkedjor


2022-05-30

Bild: norlem

norelems utbud av kabelkedjor omfattar nu kabelkedjor av plast, vilket säkerställer att kablar och ledningar kan dras och skyddas optimalt.

Hela denna text är ett meddelande från en av våra annonsörer.

Med enkel linjetilldelning och flexibla designalternativ har konstruktörer ännu större val när det gäller att dra kablar och slangar i tillämpningar som sträcker sig från CNC-verktygsmaskiner och förpackningsutrustning till höglagersystem. norelems kabelkedjor är modulärt uppbyggda och kan därför snabbt och enkelt förkortas eller förlängas.

norelems utbud av kabelkedjor har kedjelänkar som kan öppnas individuellt, vilket gör det ännu enklare att dra kablar och slangar. Dessutom är de lätta att installera med förinstallerade pluggar och om flera kablar läggs i kedjan är avdelare perfekta för att separera varje kabel.

norelems kabelkedjor finns i invändig höjd på 12 till 45 mm, samt invändig bredd upp till 200 mm och olika böjradier. Plastmaterialet är också UV-beständigt och lämpar sig därför för utomhusbruk. Som standard är kabelkedjorna förspända för att få maximal självbärande längd. Förspänningen producerar ett valv i den övre delen av den självbärande längden och ger också hög vridstyvhet som håller kablar och ledningar skyddade.

Det nya plastsortimentet kompletterar ytterligare de många versioner och tillbehör som finns tillgängliga genom norelems THE BIG GREEN BOOK, som även inkluderar monteringsfästen som säkerställer tillförlitlig infästning av kabelkedjorna vid installation och spänningsavlastningslösningar.

– Kabelkedjor används varje dag i industriella tillämpningar för att bära och styra ledningar till rörliga delar av maskiner eller strukturer. Försiktighet måste vidtas för att säkerställa att dessa kablar och slangar förblir skyddade - lätta att installera och underhålla. Vårt utbud av kabelkedjor är lättillgängliga för att hålla kraftöverföringssystemen igång smidigt, säkert och effektivt, säger Marcus Schneck, VD för norelem.


Källa: norlem