Så ska automationssystemen i Europas näst största returfiberbaserade pappersbruk uppgraderas


2022-05-10

Bild: ABB

ABB har tilldelats ett nytt avtal av sin långvariga kund DS Smith, tillverkare av hållbara förpackningar, för att uppfylla en vision om högautomatiserad, uppkopplad och säker drift vid Kemsley bruk i Storbritannien.

Bruket i Kent är det näst största returfiberbaserade pappersbruket i Europa med en årlig produktionskapacitet på mer än 840 000 ton. I linje med företagets inriktning på återvinning och hållbar pappers- och förpackningsproduktion producerar bruket det första återvunna, lättviktiga papperet som tillverkats i Storbritannien. Exempel på kvaliteter är White Liner A, White Liner B, Dual Use, Dual Use HP Plus, Light Medium Plus, Liner 3 och Plasterboard Liners.

ABB stödjer brukets utveckling med det distribuerade styrsystemet (DCS) ABB Ability System 800xA och uppgradering av samtliga drivsystem för PM3, PM4 och PM6. Det uppgraderade DCS-systemet kommer integreras i hela bruket och på ett säkert sätt ansluta allt i ett enda system för bättre och mer automatiserad funktionalitet samt enklare underhåll.

ABB levererar också ett ettårigt supportavtal, den senaste cybersäkerheten och två nya virtuella mätenheter för PM4, som utför onlineberäkningar av styrka och vikt. Planerad leverans för systemet är tredje kvartalet 2022. Ett stegvist införande av systemet kommer att ske i samband med det planerade underhållsprogrammet under de påföljande månaderna.

– ABB:s rådgivning med ett flertal workshop på distans och löpande diskussioner hjälpte oss att definiera den bästa lösningen för vårt moderniseringsprojekt. Teamet visade stor erfarenhet och förståelse för våra framtidsambitioner och kommer att fungera som en partner till oss på vår digitala omställningsresa, säger Ben Jennings, brukschef för Kemsley på DS Smith.

–DS Smith är en ledande europeisk och amerikansk papperstillverkare med en tydlig vision om sin framtida verksamhet. Kemsley bruk är ett utmärkt exempel på en enhet med framsyntheten att planera för den större digitalisering som snabbt slår igenom inom massa- och pappersindustrin, säger Jan-Willem Bos, regional Industry Lead på ABB Pulp and Paper.
– Vi är stolta över att få bygga vidare på våra långvariga relationer och arbeta tätt tillsammans med DS Smith för att driva deras strategiska utveckling vidare.


Källa: ABB