Jernbro-koncernen blir starkare i Kiruna


2022-04-05

Johannes Johansson (JF Mek) och Conny Labba (Platschef på GISAB i Kiruna) ser fram emot det fördjupade samarbetet.
Bild: Jernbro
Johannes Johansson (JF Mek) och Conny Labba (Platschef på GISAB i Kiruna) ser fram emot det fördjupade samarbetet.

Jernbro Industrial Services AB tillträdde som ny ägare till GISAB (Gällivare Industriservice AB) den 1 februari. Nu stärker Jernbro-koncernen sin närvaro i Kiruna genom att GISAB förvärvar verksamheten i JF Mek AB.

– Förvärvet innebär framför allt en förstärkning av lokal närvaro, kapacitet och tjänsteutbud i Kiruna där vi nu skapar en bas med 70-talet kompetenta medarbetare och tillgång till ett stort nätverk med samarbetspartners. Vi vill bidra till våra kunders konkurrenskraft i större omfattning och vara aktiva i den pågående och planerade industriella expansionen i hela regionen, säger Mikael Jansson, VD och Koncernchef för Jernbro Industrial Services AB.

– GISAB och JF Mek har under de senaste åren arbetet tätt med varandra. Vi ser det som en naturlig del i processen att JF Mek nu ingår i GISABs organisation. Med deras kompetens och erfarenhet inom branschen samt deras breda kontaktnät kommer GISABs och Jernbros expansion i Kiruna och i regionen som helhet att stärkas, säger Boris Lindberg, VD på GISAB.

– Vi är väldigt glada att bli en del av GISAB och Jernbro-koncernen. Tillsammans blir vi både mer konkurrenskraftiga och får bättre förutsättningar att serva våra kunder på bästa möjliga vis , säger Johannes Johansson, VD för JF Mek, som nu övergår till anställning på GISAB.


Källa: Jernbro