Indutrade gör tilläggsförvärv inom industri- och rullportar i Storbritannien


2022-01-10

Indutrade har den 4 januari 2022 tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i det brittiska bolaget Autoroll UK Ltd med en årsomsättning om cirka 5,5 miljoner brittiska pund, motsvarande 67 miljoner kronor.

Autoroll tillverkar och levererar industriella portlösningar av stål samt garagerullportar av aluminiumprofiler. Erbjudandet omfattar en mängd olika portar av rulljalusier, inklusive isolerade ståljalusier, till både industriella och kommersiella applikationer och som kan måttanpassas efter kundernas specifika önskemål. Sedan starten 1998 har Autoroll levererat de skräddarsydda lösningarna till brittiska kunder inom segment som handel, portspecialister samt el- och stängselentreprenörer. Med egen transportservice säkerställer de snabb och säker leverans av de högkvalitativa produkterna. Företaget har 31 medarbetare och är baserade i Washington, Tyne and Wear, Storbritannien.

Tillträde ägde rum den 4 januari och Autoroll kommer att ingå i Indutrades affärsområde UK. Förvärvet är ett tilläggsförvärv till Ellard Group och de kombinerade erbjudandena skapar goda tillväxtmöjligheter eftersom bolagen kompletterar och stärker varandra när det gäller produktutbud. Ellard Group har varit en del av Indutrade sedan 2017 och erbjuder olika drivsystem, motorer och styrsystem samt tillbehör till dörrar och portar till industriella och kommersiella applikationer.

Förvärvet bedöms ha en marginellt positiv inverkan på Indutrades resultat per aktie.


Källa: Indutrade