Eurobattery Minerals har färdigställt borrningarna i Finland och Spanien


2022-01-03

Bild: Eurobattery Minerals AB

Eurobattery Minerals AB har slutfört borrkampanjen i finska Huatalampiprojektet och spanska Corcelprojektet har, inom tidplan och budget. Borrkärnorna har skickats till ALS-laboratoriet för att bekräfta resurserna. Mot bakgrund av förseningar i labbet på grund av Covid-19 kommer resultaten att presenteras under första kvartalet 2022.

– Vi är glada att kunna meddela att vi har slutfört borrkampanjerna i både Hautalampi och Corcel där vi ser en stor mineralpotential i att bryta batterimineraler på europeisk mark. Vi ser nu fram emot att se resultaten från labbet”, kommenterar Roberto García Martínez, VD för Eurobattery Minerals.


Fakta: Bottningskampanjen i Hautalampiprojektet
FinnCobalt Oy har informerat Eurobattery Minerals om att den senaste kärnborrningskampanjen vid Hautalampi-gruvans utvecklingsprojekt (”Fas 2”) har slutförts i tid och enligt budget. Eurobattery Minerals har optionen att stegvis förvärva 100 % av FinnCobalt Oy.

FinnCobalt Oy inledde en ny borrkampanj i mitten av oktober 2021 i utvecklingsområdet för gruvan i Hautalampi. Kampanjen täckte det tidigare icke uppborrade området mellan Hautalampifyndigheten och den nordöstra förlängningen av fyndigheten som kallas Mökkivaara i syfte att verifiera mineralresurser mellan dessa redan etablerade fyndigheter.

45 hål har borrats om totalt 4606 meter. Fas 2-borrkampanjen kommer att fortsätta med geologisk kärnkartering och analys och det förväntas slutföras under första kvartalet 2022. Detta kommer att följas av en uppdatering av mineralresurserna som ska slutföras under Q2/2022.

Huvudmålen med denna borrkampanj var att:
• Uppgradera antagen mineralresurs till indikerad mineralresurs vid mineralfyndigheten i Hautalampiområdet genom borrningar som täcker upp de viktigaste luckorna i den påvisade
mineralresursen.
• Utökning av mineralresursområdet Hautalampi mot nordost (Centralfyndighetens utökning)
• Täcka upp det oborrade området mellan det befintliga resursområdet vid Hautalampi- och den nordöstra förlängningen av resursområdet kallat Mökkivaara (Centralområdets utfyllning).

Utveckla en indikerad mineralresurs för Mökkivaarafyndigheten genom att öka borrningstätheten.


Källa: Eurobattery Minerals AB