ABB expanderar sin anläggning för Installation Products i Kanada


2021-12-16

Bild: ABB

ABB investerar 16 miljoner CAD i tillverknings­anläggningen för divisionen Installation Products i Pointe-Claire i Kanada. Detta gör det möjligt att utöka produktionskapaciteten för att möta de växande behoven hos kunder tvärs över landet

– ABB:s investering ingår i en femårsstrategi för att integrera nya digitala processer och automation i våra verksamheter, säger Matthias Heilmann, chef för ABB:s division Installation Products.
– Med vårt kundorienterade fokus kan vi ytterligare utveckla våra produkter och tillverkningsmöjligheter för att möta de specifika behoven på den kanadensiska marknaden.

Expanderingen kommer att skapa över 60 heltidsjobb i den uppgraderade 75 000 kvadratmeter stora anläggningen för att leverera de kända kanadensiska varumärkena som produceras av ABB:s Pointe-Claire-anläggning. Dessa inkluderar Marrette kontaktdon, NuTek-serien av icke-metalliska termoplastlådor och Snap-it plastbeslag. Vid anläggningen tillverkas också Carlon PVC-produkter och andra komponenter som används i ett antal olika produktlinjer som tillverkas i Kanada.

Med de nya teammedlemmarna kommer anläggningen att kunna driva flera produktlinjer och skift för att möta den ökande efterfrågan på säkra, smarta och hållbara elektriska lösningar för industriella, kommersiella och bostadsrelaterade tillämpningar, säger Alain Quintal, Vice President och General Manager för ABB:s division Installation Products i Kanada.
– ABB har varit verkat i det här samhället i nästan hundra år och har åtagit sig att fortsätta sitt starka arv som en pålitlig industripartner och en föredragen arbetsgivare.

ABB:s stora framgångar i Kanada sträcker sig över mer än 100 år. Det kanadensiska huvudkontoret i Montreal har 3 000 skickliga medarbetare som driver ABB:s framgångar på 32 anläggningar tvärs över hela landet.


Källa: ABB