3D-skrivartillverkaren Wematter fortsätter sin starka tillväxtresa genom Europa


2021-11-25

Bologna 3D tillsammans med Wematter och Gravity-ekosystemet på kontoret i Italien.
Bild: Wematter
Bologna 3D tillsammans med Wematter och Gravity-ekosystemet på kontoret i Italien.

Svenska 3D-skrivartillverkaren Wematter sammanfattar 2021 med expansion till fyra nya länder som en del i sin internationella tillväxtstrategi. Kunder i Frankrike, Italien, Storbritannien och Nederländerna har fått tillgång till Wematters lättanvända och kontorsförberedda system via lokala partners.

Steget ut i Europa startade under våren med ett återförsäljaravtal med italienska Bologna 3D. Innan sommaren följdes avtalet upp med ett intentions- och samarbetsavtal med återförsäljaren Multistation för den franska marknaden. I samband med höstens TCT 3Sixty-mässa i Storbritannien skrevs intentions- och samarbetsavtal med återförsäljaren LayaLay för Nederländerna och ett “Advanced Reseller”-avtal med Ortho3D för Storbritannien. 

Wematter öppnar nu upp för en fortsatt stark tillväxt i Europa. Bolagets återförsäljare kan bredda sitt sortiment och erbjuda sina kunder Wematters industriellt avancerad 3D-skrivare med flertal olika skräddarsydda material. Som en del i bolagets strategi deltog Wematter i ett av branschens största mässor inom additiv tillverkning, Formnext i Frankfurt. 

Ett av Wematters fokusområden under mässan var att ytterligare accelerera expansionen genom fortsatt fördjupade samtal med ytterligare återförsäljare och potentiella partners för Tyskland, Storbritannien, Spanien och andra större marknader. 

– Vi har, under 2021, tagit stora steg för att ytterligare bredda vår tillgängliga marknad. Detta har hittills lett till samarbetsavtal och affärer på fyra av Europas nyckelmarknader. Efter ett lyckat genomförande av Formnext vilken är årets viktigaste mässa, tar vi med oss ett flertal dialoger för viktiga marknader som Tyskland, Spanien och Polen. Vi ser på framtiden med tillförsikt och ser fram emot att starta 2022 i en väsentligt stärkt position för fortsatt expansion, säger Jens Gabrielsson, VP Sales & Marketing på Wematter.


Källa: Wematter