Orica mångmiljoninvesterar i Gyttorp


2021-11-05

Bild: Orica

Orica, världens ledande tillverkare av sprängmedel, har beslutat att investera i en ny maskinpark i tändmedelsfabriken i Gyttorp. Investeringen, som är i mångmiljonklassen, beräknas vara klar i januari 2023.

– Vi är väldigt glada över att Orica väljer att investera i Gyttorp säger Håkan Nydahl, Platschef. Den nuvarande maskinparken är gammal, så behovet av nya maskiner är stort.

De nya maskinerna, som beräknas driftsättas under hösten 2022, kommer att automatisera monteringen av tändmedelsprodukterna, vilket leder till både en ökad effektivitet och en mer stabil produktion.

Med denna investering stärker Orica sin position på marknaden och är viktig del i utvecklingen av fabriken.

– Vi kan med denna investering producera högkvalitativa produkter på ett effektivt sätt, vilket skapar värde både för oss men framför allt för våra kunder säger Glenn Gardefeldt, Produktionschef på fabriken i Gyttorp.

Orica Sweden har tillverkat sprängmedel sedan 1864, då under namnet Nitroglycerin Aktiebolaget som grundades av Alfred Nobel. Sedan 2006 ingår företaget i den globala sprängmedelskoncernen Orica (Australien), världens ledande leverantör av civila sprängmedel. I fabriken i Gyttorp tillverkas både tänd- och sprängmedel för bergsprängningsindustrin.


Källa: Orica