Valmet har fått en order på en mjukpapperslinje till Arkhbum Tissue Group i Ryssland


2021-10-05

Valmet har fått uppdraget att leverera en komplett produktionslinje för mjukpapperstillverkning till Arkhbum Tissue Group LLC.
Bild: Valmet
Valmet har fått uppdraget att leverera en komplett produktionslinje för mjukpapperstillverkning till Arkhbum Tissue Group LLC.

Valmet har fått uppdraget att leverera en komplett produktionslinje för mjukpapperstillverkning till Arkhbum Tissue Group LLC. I leveransen ingår förutom en Advantage DCT 200 mjukpappersmaskin, mäldberedning, automationssystem och en Focus omrullningsmaskin. Den nya linjen ska installeras på företagets pappersbruk i Vorsino Industripark i Kalugaregionen i Ryssland. Igångkörning är planerad till första kvartalet 2023.

Ordern ingår i Valmets orderingång för tredje kvartalet 2021. Värdet avslöjas inte men ett projekt i den här storleksordningen värderas vanligtvis till mellan 20-40 miljoner euro.

Den nya produktionslinjen är en del av Arkhbum Tissue Groups utvecklingsplan för att nå en total produktionskapacitet på 210 000 ton högkvalitativt mjuk- och torkpapper tillverkat av egen pappersmassa.

– Vi är glada för att vi fått den här prestigeordern och för att kunna fortsätta vår spännande resa tillsammans med Arkhbum Tissue Group. Ett samarbete som startade med leversen av en Focus Reelite omrullningsmaskin till deras första mjukpppersmaskin och som nu fortsätter med en komplett produktionslinje. Advantage DCT 200 är en välbeprövad, tillförlitlig och effektiv teknik och vi är övertygade om att den kommer att bidra till nya framgångar, för Arkhbum Tissue Group, på marknaden, säger Jan Erikson, Försäljningschef, Tissue Mills business unit, Paper business line, Valmet.


Källa: Valmet