Ledande biltillverkare lägger order på FlexQubes nya logistikrobot


2021-10-05

Bild: FlexQube

En av världens tre största biltillverkare har lagt en beställning på FlexQubes nya autonoma logistikrobotsystem, benämnt eQart Navigator. Ordervärdet uppgår till ca 1,4 miljoner kronor och består av två eQart Navigator-enheter och ett fåtal motoriserade plattformar.

– Med eQart Navigator, som är ytterligare en produktserie inom eQart-plattformen, fokuserar vi på att lösa flera svagheter hos existerande AMR lösningar som används inom tillverkningsindustrin. Jag är mycket glad över att en stor OEM inom bilindustrin väljer att utforska detta nya koncept genom denna pilotorder. Dessa vagnar navigerar helt fritt i fabrikerna genom så kallad ”natural feauture navigation” där vi använder BlueBotics ANT system för att hantera navigationen. Vanligtvis refererar vi till produkten som en AMR (Autonomous Mobile Robot), säger Anders Fogelberg, VD på FlexQube, och fortsätter:

– Kundteamet är det mest erfarna och framåtblickande teknikteam vi arbetat med inom bilindustrin och det är otroligt spännande att vi har fått så bra feedback och tilltro till vårt nya produktkoncept.


Källa: FlexQube