DrugLog® klar för lansering i USA


2021-08-02

DrugLog är klar för den amerikanska marknaden.
Bild: Pharmacolog
DrugLog är klar för den amerikanska marknaden.

Pharmacolog har genomfört registrering av DrugLog hos den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA och kan därigenom sälja och leverera system till den amerikanska marknaden.

DrugLog används för att verifiera identitet och koncentration av injicerbara läkemedel innan det administreras för ökad patientsäkerhet och säljs sedan 2017 i Europa.  Systemet är klassificerad som ett Klass 1 Medical Device och har genomgått särskilda tester som krävs för registrering hos den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA (Food and Drug Administration) på den nordamerikanska marknaden.

I och med registreringen hos FDA är produkten nu godkänd att säljas även i USA. Pharmacolog säljer sedan tidigare WasteLog framgångsrikt i USA. Den produkten är avsedd för att kontrollera och säkra överblivna narkotikaklassade preparat och är klassificerad som ett laboratorieinstrument utan krav på registrering hos FDA.

– Intresset för DrugLog har stadigt ökat på den amerikanska marknaden i takt med att vi sålt och marknadsfört WasteLog, säger Mats Högberg, VD, och fortsätter:
När kunderna förstår principen bakom WasteLog inser de att tekniken också går att använda till kvalitetskontroll av iordningställda läkemedel. Något vår partner Codonics också noterat under lanseringen av WasteLog. Just nu sker mycket på den amerikanska marknaden i syfte att förbättra hanteringen av läkemedel och vi är därför mycket glada att kunna erbjuda DrugLog till sjukhus och sjukhusapotek i USA.


Källa: Pharmacolog