Skateboardstjärnan Oski i samarbete med SKF


2021-07-19

Oski förlänger samarbete med SKF.
Bild: SKF
Oski förlänger samarbete med SKF.

Skatelager från SKF
Bild: SKF
Skatelager från SKF

Den OS-klara svenska skateboardstjärnan Oskar Rozenberg Hallberg, även kallad Oski, har förlängt sitt samarbete med SKF. Med kullager från SKF laddar han nu för att åka till Tokyo, som ett av Sveriges stora medaljhopp.
– Det är ju första gången skateboard är med i OS och jag vill gärna visa upp skateboarding för den stora massan, säger Oski.

Oski är dubbelt regerande världsmästare i skateboard park och en av de mest framstående professionella skateboardåkarna i världen. Förra året var han nominerad till Årets Manliga Idrottare på Idrottsgalan och i sommar åker han till OS som ett av de stora svenska medaljhoppen.

– Det känns jättekul att åka till Tokyo. Det viktiga för mig är att ta mig vidare till final och att där skejta på det sätt som jag själv är nöjd med. Därefter är det upp till domarna, säger Oski.

Nyligen har Oski förlängt sitt samarbete med SKF som bland annat rymmer en ny lagersats för skateboard. Oski berättar att för länge sedan var SKF "the golden standard" i skateboard, kullagren alla visste var bäst. Men under åren har många image-drivna märken dykt upp, märken som köper in lager och kopplar en cool image till sin produkt.

– För mig är SKF det bästa jag kan ha och som svensk är det riktigt kul att kunna jobba med ett så anrikt svenskt företag som har egen utveckling och tillverkning. 

SKF har tagit fram ett lager för skateboardåkning. Det är ett spårkullager, modell 608, som specialanpassats med bland annat tätningar, lågfriktionsfett och polyamidhållare, som är snabba, håller länge och ger dig en skön åkning.

Oski har kört med SKF-lager i över ett år och kommer att använda dessa på OS.

– Det viktigaste för mig är att inte behöva tänka på min utrustning när jag skejtar. Sedan jag börjat köra på SKF lager har jag aldrig haft några problem med kullagren, de bara finns där, alltid med garanterat bästa rull.


Källa: SKF