Gör en SWAPP till mer hållbara förpackningar


2021-06-03

SWAPP
Bild: BillerudKorsnäs
SWAPP

SWAPP
Bild: BillerudKorsnäs
SWAPP

Gör en SWAPP tillsammans med BillerudKorsnäs till pappersförpackningar för en hållbar framtid. SWAPP med ett extra P för papper är en förpackningslösning från BillerudKorsnäs med en rad olika fiberbaserade material. SWAPP möjliggör övergången från plast till papper och hjälper varumärkesägaren att möta konsumenternas krav på bättre lösningar för människor och planeten.

BillerudKorsnäs SWAPP gör det möjligt för företag att skapa tillväxt genom att möta nya konsumenters efterfrågan på förnybara och innovativa applikationer. SWAPP är en smidig och sömlös samarbetsprocess där BillerudKorsnäs tar ansvar för varumärkesägares och återförsäljares resor mot mer hållbara pappersförpackningslösningar.

 FMCG-förpackningsmarknaden befinner sig i en omvandlingsfas - enorma förändringar måste ske om varumärkesägare och återförsäljare ska uppfylla direktiv och uppfylla företagens åtaganden 2025. Med SWAPP-erbjudandet ger BillerudKorsnäs hållbara pappersalternativ som en lösning på företagens största utmaningar: minskad användning av plast, minskad koldioxidutsläpp och ökad återvinningsgrad, säger Patrik Bosander, Director Packaging Solutions på BillerudKorsnäs.

BillerudKorsnäs ansvar för hela processen från A till Ö. Inom ett SWAPP-projekt övervakar bolaget samtliga nödvändiga steg. BillerudKorsnäs tillhandahåller materiell expertis, industriell erfarenhet, ett nätverk av konverterare och designers och hjälper kunden att förbereda sig för en fullskalig industriell förpackningsproduktion.

2 SWAPP handlar om att fokusera på behov och marknadskrav hos varumärkesägare och återförsäljare när de skiftar till papperslösningar. Våra ledare för varumärkesägare och projektgrupper samarbetar med nyckelfunktionerna inom varumärkesägarens organisation --- förpackningsutveckling, varumärkeshantering, produktion - för att leverera papperslösningar som är ”on brand” och lämpar sig för sin egen produktionsskalning. Vi står för alla moment i leveranskedjan: från varumärkets produktionshall och anpassning av fyllningsmaskiner, till konvertering och vägledning till skickliga partners och i slutändan till våra egna pappersbruk och innovationsteam, säger Kristopher Fain, Director Solutions Sales, BillerudKorsnäs.


Källa: BillerudKorsnäs