Valmet levererar sin tolfte mjukpappersmaskin till C&S i Kina


2021-05-17

Bild: Valmet

Valmet levererar sin tolfte mjukpapperslinje, en Valmet IntelliTissue 1600 till den kinesiska producenten C&S. Den nya linjen ska installeras på företagets bruk i Tangshan, Kina. Uppstart är planerad till första kvartalet 2022.

Ordern ingår i Valmets orderingång för första kvartalet 2021. Exakta värdet av ordern tillkännages inte men projekt i liknande omfattning värderas till omkring 5-10 miljoner euro.

Valmet IntellliTissue maskiner tillhör kategorin små och medelstora mjukpappersmaskiner som är en del av Valmets utbud sedan PMP Poland förvärvades hösten 2020. Som ett lyckat resultat av en långsiktig kundrelation är ordern den tolfte i raden av IntelliTissue mjukpapperslinjer till C&S.  

– Målsättningen med vår investering är att expandera C&Ss andel på den kinesiska mjukpappersmarknaden. På grund av Valmets sen tidigare framgångsrika projekt runt om i världen bestämde vi oss för att satsa på IntelliTissue teknologin och genomföra projektet tillsammans med Valmet, säger Tiande Lin, Director of Technology Center, C&S.

– Denna lösning motsvarar kundens förväntningar. Tack vare den toppmoderna Valmet IntelliTissue teknologin kan låg energiförbrukning och hög papperskvalitiet säkerställas. Maskinen möter behovet hos kunder i utvecklingsländer som ser en möjlighet att växa sin verksamhet genom att öka kapacitet och samtidigt sänka produktionskostnaderna, säger Harrison Zhang, Vice General Manager, Small and Medium size Machinery, Paper business line, Valmet.


Källa: Valmet