Facebook

Instagram

Magnus Zorn ny General Manager
för Zeppelin Mining Sverige


2022-09-07

Magnus Zorn, ny General Manager för Zeppelin Mining som ansvarar för försäljning, utveckling och service av Caterpillars produkter till den svenska gruvindustrin, samt för entreprenadkunder i Norrbotten.
Bild: Zeppelin Sverige AB
Magnus Zorn, ny General Manager för Zeppelin Mining som ansvarar för försäljning, utveckling och service av Caterpillars produkter till den svenska gruvindustrin, samt för entreprenadkunder i Norrbotten.

Zeppelin Sverige har utsett Magnus Zorn till ny General Manager för Zeppelins affärsområde Mining. Zeppelin Mining ansvarar för försäljning, utveckling och service av Caterpillars produkter till den svenska gruvindustrin, samt för kunder inom anläggning och entreprenad i Norrbotten.

– Både vi på Zeppelin Mining och våra kunder lever i en mycket spännande tid. Vi står inför en stor teknikomställning i hela branschen med fokus på hållbarhet och utfasning av fossila bränslen, vi har historiskt stora industriella och infrastrukturella satsningar i norra Sverige parallellt som gruvindustrin går för högtryck. Allt detta gör att efterfrågan på maskiner, resurser och kompetens är enormt hög. Därför är det med både inspiration och ödmjukhet jag går in i den nya rollen som General Manager för Zeppelin Mining, säger Magnus Zorn.

Magnus Zorn är 45 år och bor i Luleå med fru och två barn. Efter en längre tid som anställd inom Försvarsmakten började han 2016 inom dåvarande Pon Equipment att arbeta med Caterpillars produkter riktat mot gruvindustrin. Efter en kort avstickare hos en annan arbetsgivare återvände han till Zeppelin 2021 som Service director och i augusti tillträdde han som ny General Manager för Zeppelin Mining Sverige.


Finns på varje gruvort
Magnus Zorn har som mål att Zeppelin Sverige ska fortsätta hålla sin position som en ledande leverantör av maskiner, utrustning och tjänster inom svensk gruvindustri liksom för entreprenadbranschen i norra Sverige.

– Caterpillar är ett oerhört starkt och globalt varumärke och det är en styrka att vi kan erbjuda hela bredden av produkter och tjänster, från smått till stort. Vi arbetar nära våra kunder, lokalt på deras hemmaplan. Exempel på det är att vi är etablerade på varje stor gruvort och finns tillgängliga dygnet runt med välutbildade mekaniker och servicetekniker. Vi lägger även stor kraft vid att utöka bemanningen, särskilt inom eftermarknad, berättar Magnus.

– Målet är att kunderna ska känna att Zeppelin är ett tryggt val med driftsäkra maskiner och medarbetare med hög kompetens så att de kan koncentrera sig på sin kärnverksamhet, fortsätter han.


Renovering ger maskiner med nykänsla
Eftermarknad är ett av flera områden där Zeppelin Mining växer just nu.

– Ett exempel där efterfrågan ökar är maskinrenoveringar. Vårt utbud av renoveringslösningar gör att maskinernas liv förlängs med fler år vilket passar in utifrån flera aspekter som hållbarhet, ledtider och nyttjandegrad och kostnadseffektivitet. En viktig del i det är vår CRC-anläggning i Boden som arbetar med komponentrenovering in i minsta detalj, berättar Magnus Zorn.


Studier som sparar miljonbelopp
Ett annat område som Magnus Zorn lyfter fram är Zeppelins produktionsstudier som ger insikter, skapar högre effektivitet och bidrar till lägre kostnad per ton.

– I varje studie går vi tillsammans med kunden igenom allt från arbetssätt till produktionsprocesser och maskinanvändning med målet att göra dem effektivare i sina uppdrag. Erfarenheten visar att våra studier kan spara miljonbelopp åt kunderna genom att se över arbetsplatsens utformning, körsätt, och att nyttja maskinparken och utrustningen på rätt sätt. Bara att minska tomgångskörningen gör enorm skillnad, betonar Magnus.


Reducerade CO2-utsläpp och utfasning av fossila bränslen
Ett stort och viktigt fokusområde för Zeppelin Mining är lösningar för alternativa bränslen.

– Tillsammans med Caterpillar vill vi vara en aktiv part i att minska klimatavtrycket och branschens nyttjande av fossila bränslen. Vi har flera praktiska lösningar i vårt befintliga program men det finns mycket som är på gång som vi inom kort hoppas att kunna presentera, berättar Magnus Zorn.


Källa: Zeppelin Sverige

Tipsa en vän Skriv utÖstra Malmberget Wesley Overklift LKAB
Östra Malmberget Wesley Overklift LKAB

LKAB ansöker om planföreläggande hos regeringen för att säkra grön omställning i Gällivare

LKAB vänder sig nu till regeringen med en begäran om planföreläggande för ett område i östra Malmberget i Gällivare kommun. Mark- och miljödomstolen...

Läs mer
Gruvteknik


ifm anställer ny försäljningschef 

Glenn Nordvall rekryterades nyligen till försäljningschef på ifm electronic ab....

Läs mer
gihab
SmartROC T25 R

Epiroc lanserar den radiostyrda borriggen SmartROC T25 R – en smart rigg för smartare operatörer.

Epiroc lanserar nu ett nytt flaggskepp för radiostyrd bergborrning, SmartROC T25 R –...

Läs mer
DAFO
Epiroc

SSAB och Epiroc utökar partnerskapet med återvunnet stål utan fossila koldioxidutsläpp, med start i Q3 2023

Epiroc blir första företag i gruvindustrin att teckna ett leveransavtal med den svenska...

Läs mer
Brooks GF40 universal massflödesregulator. 

KORTA LEDTIDER PÅ MASSFLÖDESREGULATOR FRN BROOKS

Brooks GF40 termisk massflödesregulator/massflödesmätare med elastomer tätning...

Läs mer
Stress Measurement Company 550


Epiroc vinner stor gruvutrustningsorder i Demokratiska republiken Kongo

Stockholm: Epiroc, en ledande produktivitets- och hållbarhetspartner för gruv- och...

Läs mer
Hexagon


Mest lästaBK Services


solidmakarna

ifm electronic ab

Villiam Petersen tandhjulsfabriken

etra

JM Indutech

Alcon ab


Industrinät

Alron

Decksafe
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se