Facebook

Instagram

Stora förbättringar och framsteg i Lesjöfors China


2019-06-19

Bild: Lesjöfors

Lesjöfors i Kina har arbetat hårt i många år för att bli en förstklassig leverantör till fordonsindustrin. Det målmedvetna arbetet har gett resultat samt dessutom fått positiva kvalitetseffekter för alla kundsegment.

Det mest synliga beviset för utvecklingen av Lesjöfors kinesiska företag är på fabriksgolvet som nu håller full internationell standard. Ett gott tecken på kvalitet är de många kunder och besökare som haft mycket positiva omdömen att ge efter sina besök.


Utrustade för framtiden
Lesjöfors China har gjort flera investeringar i utrustning för att förbättra miljö och säkerhet, till exempel vid kulbombning och hantering av damm, avgaser och spillvatten. Lesjöfors ägarföretag Beijer Alma ställer hårda krav på att alla företag i koncernen ska hålla hög internationell standard inom detta område.

– Det känns bra att vi inte bara lever upp till minimikrav utan nu är väl rustade inför ännu hårdare miljö- och säkerhetskrav i framtiden, säger Mikael Andersson, chef för Lesjöfors China.


Stora investeringar i produktionsutrustning
Företaget har även förbättrat sin produktivitet och konkurrenskraft på flera sätt. Ett talande exempel är den utökning av produktfloran som nu innefattar fjädrar med tråddiameter på upp till 8 millimeter vilket medfört uppdateringar i flera processer såsom spänningsanlöpning, kulbombning och slipning.

– Vi har också gjort betydande investeringar i helautomatiska maskiner för sortering, packning och montering av fjädrar, stansade detaljer och bussningar. De flesta maskiner har kamerasystem och kraftmätning som ger en helt kontrollerad produkt utifrån uppställda kriterier. Genom att vi själva kan kontrollera alla steg i processen och garantera felfria produkter så kan kunden omedelbart ta detaljen vidare in i sina egna fullt automatiserade monteringsprocesser, säger Mikael Andersson.


Förbättrade kvalitetssystem
Kvalitetssystemet har utvecklats och förbättrats, inte bara utifrån synpunkter från interna och externa revisorer samt kunder utan även genom externa konsulter från TUV som är specialiserade på kvalitetsmetodik. Även här har företaget gjort flera investeringar, exempelvis ett system för kraftmätning från Microstudio som med hög precision mäter hela fjädersortimentet. Utrustning för 3D-scanning har också köpts in vilken jämför tillverkade detaljer med 3D-ritningar.

En annan nyhet är utrustning för saltspraytest som medför kortare ledtider och sänkta kostnader i uppstartsfasen av ett projekt. Dessutom finns nu ett statistiksystem från Rektron som gör det lättare att registrera, spåra och hantera mätdata.  

– Vårt fokus på kvalitetssystem, metodik och utrustning har gjort att hela vår organisation nu har ett tankesätt som genomsyras av kvalitet vilket förstås kommer våra kunder tillgodo i slutänden, säger Mikael Andersson.


Ett kompetensnav i koncernen
Vad är då det sammantagna receptet för en framgångsrik verksamhet i Kina? Mikael Andersson sammanfattar:

– Under våra 14 år med verksamhet i Kina har vi kontinuerligt utvecklat vår tekniska kompetens vilket är en viktig hörnsten för framgångarna. Inom flera områden utgör vi numera ett kompetenscenter för hela Lejsöforskoncernen; system för skruvar och bussningar och djupdragna detaljer är sådana exempel. Sammantaget har stora investeringar och ett tydligt fokus lett till höjd kvalitet och nöjda kunder med bra tillväxt som följd.Källa: Lesjöfors


Skriv utShareholder team: Alexandra Kulldorff, Eric Zhang, Markus Holmberg, Karin Ebbinghaus (Almi Invest) och Hongxia Li Karlsson.
Shareholder team: Alexandra Kulldorff, Eric Zhang, Markus Holmberg, Karin Ebbinghaus (Almi Invest) och Hongxia Li Karlsson.

Almi Invest investerar i Biofiber Tech vars nya material ersätter plaster

Almi Invest investerar 3 miljoner kronor i Biofiber Tech Sweden AB. I emissionen på 6,65 miljoner kronor går även existerande ägare och några nya investerare in med 3,65...

Läs mer
Hexagon

Svenska Aerogel vinnare i innovationstävling – Quartzene, isolering med nanoteknologi


Svenska Aerogel tog hem segern i innovationstävlingen”The Insulation Challenge” i...

Läs mer
ARmaskinservice 550
<noscript>&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;amp;lt;img alt=\

Härmar ultrastrukturen hos ved för 3D-printade gröna produkter

Forskare vid Chalmers tekniska högskola har gjort framsteg inom 3D-printing genom att ta fram...

Läs mer


Cementa tar fram omfattande strategi för ansvarsfull markanvändning

Cementa, Sveriges enda tillverkare av cement, är beroende av naturen för att hå...

Läs mer

Vida Nössemark ökar torkkapaciteten

  

Vida Nössemark investerar i en kanaltork från Valutec. Det ökar torkkapaciteten...

Läs mer


Saab och FMV tecknar ramavtal för Carl-Gustaf M4

Saab har tecknat ett ramavtal med Försvarets materielverk (FMV) för att förse den...

Läs mer

Världsledande verktygsproducent utser Lesjöforsbolag till Årets leverantör 2018


Vid en ceremoni den 4 juni tog Velleuer emot den prestigefulla utmärkelsen Årets...

Läs mer

Continental investerar 100 miljoner euro i ny produktionsanläggning i Portugal

Den nya produktionsanläggningen för Off the Road-däck, eller OTR-däck, är en del av Continentals tillväxtstrategi Vision 2025. Både entreprenad- och hamndäck större än 24 tum kommer att tillverkas i den nya anläggningen, där mer än 100 nya jobb skapas.

Däcktillverkaren Continental expanderar sin produktionsanläggning i Lousado, Portugal och...

Läs mer


70 miljoner till forskningsprogram om minskad exponering för farliga kemikalier

Mistra satsar 70 miljoner kronor på forskningsprogrammet SafeChem som har som mål att...

Läs mer

Calejo beviljad Vinnova-finansiering för optimering av SCAs och Bolidens processer

SCA Obbola pappersbruk.

Startupbolaget Calejo Industrial Intelligence har inom ramen för det strategiska...

Läs mer

Fordonsfjädrar – en hel vetenskap byggd på tre hörnstenar

Hans Andersson och Christian Olsson, Lesjöfors i Herrljunga.

Material. Tillverkningsprocess. Konstruktion. Hur dessa tre faktorer samverkar är avgö...

Läs mer

Ford gör bilmattor av plastflaskor – återvinner över än 1 miljard flaskor per år

Ford började använda återvunnen plast i sin tillverkning för över 20 år sedan. Idag ger företaget nytt liv åt över 1,2 miljarder plastflaskor – varje år.

Varje år tar Ford hand om 1,2 miljarder plastflaskor. Flaskorna används bland annat till...

Läs mer
Flygfoto över Proplates 59 000 m2 stora produktionsanläggning i Oxelösund, med SSAB som närmaste granne.

Proplate investerar 17 miljoner i Oxelösund

Proplate är leverantör av komponenter i grovplåt till globala företag inom...

Läs mer

Zoégas firar sju år utan olyckor – Så här gjorde man fabriken säker

Tidigare fanns det en klämrisk om man öppnade dörren när maskinen var igång. Nu bryts strömmen automatiskt om man öppnar dörren. Ett av många exempel på hur man gjort arbetsmiljön säkrare på Zoégas. Nyckeln till framgång menar man kan sammanfattas i fyra punkter: Personalens säkerhetstänk och medverkan, chefernas engagemang och synlighet, investeringar i att göra maskinerna säkra samt ägarnas ambition och investeringar.

Traditionellt är arbetsmiljön på fabriker ofta mer riskfylld än på...

Läs mer


Mest lästaUnica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se