Facebook

Instagram

Setra säljer verksamheten vid Skutskär


2019-05-09

Setra säljer verksamheten vid Skutskär till Valbo Trä som i sin tur ägs av Persson Invest. Affären tillkännages idag.
– Setra väljer att satsa på segmentet för bygg och konstruktion och för att göra det riktigt bra behöver vi renodla vår verksamhet, säger Setras VD Hannele Arvonen.

Setra har under de senaste åren investerat i nya anläggningar för produktion av hyvlat, komponenter och KL-träelement. Det sker vid Setras anläggningar i Hasselfors och Långshyttan.
– Vi väljer att satsa på segmentet för bygg och konstruktion och för att göra det riktigt bra behöver vi renodla vår verksamhet. De produkter som vi levererar från Skutskär stödjer inte den strategin. Därför säljer vi verksamheten vid Skutskär, säger Setras VD Hannele Arvonen.

Valbo Trä blir ny ägare till verksamheten vid Skutskär. De har verksamheter i Valbo och Edsbyn. Företaget tillverkar bland annat byggmaterial som reglar, panel, lister och trall.
 – Jag är glad att vi har hittat en ny ägare som kan ta över och fortsätta att driva och utveckla verksamheten i Skutskär, säger Hannele Arvonen.

Övertagandet sker den 15 maj. Alla medarbetare som är anställda vid Setra Skutskär har erbjudits anställning hos Valbo Trä.
– Det här är en strategiskt viktig affär för oss. Produktionen vid Skutskär passar mycket bra in i det sortiment vi har och innebär att vi kan bredda vårt erbjudande ytterligare. Produktionen vid Skutskär kommer att fortgå som vanligt, säger Mikael Helmersson, VD Valbo Trä.

– Båda parter har som ambition att övergången ska bli så smidig som möjligt för alla nuvarande kunder till Setra Skutskär. Alla berörda kunder är informerade, säger Olle Berg, Marknad- och Affärsutvecklingschef Setra.Källa. Setra


Skriv utMörka moln tornar upp sig i den svenska skogen


Den svenska skogssektorn har drabbats av kraftiga prisfall efter sommaren. Priset på så...

Läs mer
Hexagon

Kvitto på Södras samhällsansvar

Maria Baldin, hållbarhets- och kommunikationsdirektör i Södra.

Södra ligger i toppen bland företag som tar störst ansvar för samhället....

Läs mer
ARmaskinservice 550

Åtgärder i skogen kan förhindra att sjöar blir brunare

Sveaskog tecknar avtal med Preem och Skoogs Bränsle om förnybart drivmedelMest lästaUnica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se