Facebook

Instagram

Nytt verksamhetstillstånd för Setra Malå


2020-08-07

Marlene Bergström, platschef Setra Malå.
Bild: Setra
Marlene Bergström, platschef Setra Malå.

Träindustriföretaget Setra planerar att söka nytt verksamhetstillstånd för sin tillverkning vid enheten i Malå. Det utökade tillståndet möjliggör en fördubblad produktion av trävaror samt utökning av den befintliga förädlingsverksamheten och tillverkning av biobränsleprodukter.

Setra har nu startat arbetet med en ny tillståndståndsansökan för Malå sågverk och ett inledande möte med Länsstyrelsen har genomförts. Det sökta tillståndet gäller för en produktionsvolym på 500 000 m3. Det innebär en fördubbling mot dagens volym på ca 210 000 m3.

Setra utreder även att öka förädlingsverksamheten av trävaror och att vidareutveckla biobränslefraktioner. Sammantaget innebär detta att även energiförsörjningen och lagrings-möjligheterna behöver ses över.

– Vi ser utvecklingsmöjligheter på Setra Malå. Dagligen skapar vi klimatsmarta produkter av den högkvalitativa norrländska råvaran och att framtiden bygger på trä inser allt fler, säger Katarina Levin, Setras vd.

– Det här är väldigt positivt för Setra Malå, orten och det norrländska skogsbruket, säger Marlene Bergström, platschef Setra Malå.Källa: Setra


Skriv utJessica Gard Timmerfors, doktorand vid Kemiska institutionen inom ramen för Företagsforskarskolan vid Umeå universitet.

Ny flisningsmetod leder till effektivare användning av vedråvara

Det finns en ökad efterfrågan på produkter från vår skog. Därmed...

Läs mer
Hexagon

Fallolycka på Moelven Edanesågen AB

En person blev under torsdagseftermiddag förd till sjukhus med ambulanshelikopter efter...

Läs mer

Nytt verksamhetstillstånd för Setra Malå

14 miljoner till biomaterial från skogenMest lästa

Finnsafety


Drivsystem

KG Fridman


Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se